Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
 Tråden startades av: Emz  2017-04-17 21:56:36
LAPL-pilot to be 
Hej!
Det är tänkt att jag ska ta cert i LAPL men den enda person jag känner som flyger är min partner och hans pappa.
Jag är bosatt i Stockholm och jag vill gärna träffa nytt flygfolk, som är lite yngre liksom (ca 20 års åldern) som man kan prata med och umgås, kanske bli kompis med ?
Finns det forum/grupper på Facebook eller liknande där jag kan få kontakt med andra som kanske också ska börja flyga in sig på LAPL eller liknande? :-)

Eller finns det kvällar där man bara kan svänga förbi vilket flygfält som helst där ni grillar och så kan man börja lära känna någon då?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Mia
2017-04-21 12:52:16
SV: LAPL-pilot to be
Sök på en grupp som heter "UL PPL Sverige" på facebook. Där finns allt du söker.
Emz
2017-04-19 10:47:44
SV: LAPL-pilot to be
Tack, gick faktiskt med i Young pilots för någon dag sedan, väntar på det där kortet hem i brevlådan :-)

Såg att det skulle vara ett flygläger på Bunge i sommar, men det kanske inte var Young pilots?
Jag kanske är för gammal för vissa läger också, 21 år ??
Hej
2017-04-19 01:21:43
SV: LAPL-pilot to be
Vad roligt att du är intresserad av flyg. Jag rekomerarar Young Pilots, nedan följer lite kort information om vilka vi är och vad vi gör.

Young Pilots är i grunden en del av Frivilliga Flygkåren (FFK) som är en ideell civilförsvarsorganisation inriktad på allmänflyget. Det innebär att FFK använder små flygplan till att exempelvis leta efter skogsbränder, försvunna personer samt dokumentera saker från luften. FFK använder helt enkelt småflyget till bästa samhällsnytta.

Young Pilots är i sin tur ungdomssektionen av FFK där ungdomar får möjligheten att introduceras till flyg genom läger som bedrivs främst på sommaren men också genom aktiviteter som arrangeras i de olika länen. Young Pilots har I dagens läge verksamhet i nästa samtliga län i Sverige. Exempel på aktiviteter vi i Stockholm arrangerar är studiebesök på Arlanda, Search and Rescue-

övningar tillsamans med FFK samt det så kallade Bungelägret i juli som är ett fantastiskt flygläger. Gemensamt för hela Young Pilots är att vi alltid har väldigt roligt tillsammans och att vi alla ha ett stort intresse för flyg.

För att bli medlem krävs att man fyllt 14 år upp till 25 år. För att bli medlem behöver du endast fylla i medlemsansökan som finns på våran hemsida, www.youngpilots.se Medlemsskap kostar 100 kronor för 2 år, pengar som är garanterat välinvesterade. De flesta aktiviteterna är dessutom helt kostnadsfria.

Om du vill veta mer om Young Pilots så titta in på vår hemsida, youngpilots.se. Där massor med information om våra läger, aktiviteter osv. Vi finns dessutom på sociala medier. 
Instagram: ffkyoungpilots
Facebook: Young Pilots
emz
2017-04-18 19:43:06
SV: LAPL-pilot to be
Har inte bestämt mig för vilken klubb än, men blir nog Vängsö om det nu inte ändrar sig.
Har för mig att ingen skolar till LAPL på Skå? Men klubben kanske har ändrat på det :-)
Flygare
2017-04-18 15:34:23
SV: LAPL-pilot to be
Hej,

Kul att du ska börja flyga! Vilken klubb tar du ditt LAPL på? Börja umgås med dina vänner i klubben. Är du ute på Skå finns det många som flyger också. Vill du börja med avancerad flygning så finns Svenska Konstflygförbundet.

Lycka till!
 

Tillbaka

Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev