Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
 Tråden startades av: BB  2018-01-04 14:34:09
Antagen till saa yh och Polishögskolan  
Hej,

Har som rubrik säger blivit antagen till både saa yh och Polishögskolan, har alltså extrem beslutsångest. Finns det någon vänlig skäl som kan tala för pilotyrket och dess utveckling. Kanske någon som läser/läst på saa som har lite intern info?
Tack på förhand.
Med vänlig hälsning,
BB

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Andersson
2018-01-06 11:16:50
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Hör nu.. du har kommit in på en gratis pilotutbildning. Då råder det inga tvivel att du ska gå utbildningen och satsa på en flygkarriär. Oavsett vad många säger ljusnar branschen och SAA examinerade elever klarar sig generellt väldigt bra där ute, bland annat hos Ryanair och Norwegian. Snart måste även SAS börja rekrytera i massor..

Lönen för en ny styrman motsvarar kanske den hos en polis, dock skulle jag vilja påstå snäppet bättre. Men redan efter ett par, tre år är lönen bra mycket högre än för en polis. Och när du är kapten efter senast 7-8 år tjänar du det tredubbla (före skatt) än vad du kommer göra som polis då...

Jobbet som polis kommer alltid finnas och om du stöter på motgångar i att finna ditt första flygjobb är det bara att söka in på nytt till polishögskolan. Med en flygutbildning kanske du får större chans att få flyga polishelikoptern en dag.

Se till att du tar YH platsen nu förutsatt att du har ett intresse för flygning. Om du inte har ett intresse och är motiverad kan utbildningen bli svår att ta sig igenom då den ställer höga krav på dig som elev.

Lycka till i ditt val
Ät kakan...
2018-01-06 08:28:28
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Välj Pilotutbildingen... först., Sen kan du alltid söka in på Polishögskolan igen. Polisen kommer alltid ha behov av att anställa.
YH
2018-01-05 18:43:48
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Hej!

Jag pluggar just nu på SAA's YH utbildning och startade förra året i januari.

Rent generellt så ser branschen mycket bättre ut nu än vad den har gjort föregående år och den verkar fortsätta utvecklas i rätt riktning. Däremot så är det väldigt svårt att försöka spå framtiden då det är en väldigt skör och dynamisk bransch som väldigt snabbt kan präglas av händelser runtom i världen.
Vad gäller arbetstillgängligheten efter examination så är det ingenting som varken jag (eller mina klasskamrater) oroar oss över allt för mycket då majoriteten av tidigare klasser har fått anställning ganska fort på större bolag runtomkring i norden/europa, däremot så ska man kanske inte förvänta sig att få den basen man vill ha direkt.

Beslutet i sig kan nog endast du svara på, däremot så kan jag säga att det är en bitvis väldigt intensiv utbildning och man bör ha intresset med sig från start om man ska orka "nörda" sig igenom böckerna!

Lycka till med beslutet :)
Exflygarn
2018-01-05 18:23:02
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Hej BB!

Jag har själv en bakgrund med statligt finansierad pilotutbildning och ca 10 års arbetslivserfarenhet.
Valde att avsluta min pilotkärriär pga att jag ville ha ett "normalt" liv med vänner och fast bostadsort.
Om du vill ha ett ordnat liv både med trygghet, ekonomi och social förmåga, välj inte pilotyrket.
Visst får du utbildningen utan kostnad men din tid i viktiga år kastar du bort.
Du kommer konkurrera om jobben med desperata människor som har betalat allt själva, oftast med lånade pengar. De har inget alternativ utan ställer upp på skitvillkor som ingen sunt tänkande människa skulle göra. Många skulle nog ångra sig om de var ärliga mot sig själva, men de är fast i skiten.

Lycka till!
Kalles kaviar
2018-01-05 14:50:09
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Avgörandet bör hamna på var du vill bo. Som pilot finns nästan alla jobb i Sverige kring Arlanda eller Skåne(Köpenhamn).
Många "tvingas" bo utomlands och pendla, särskilt om du kommit upp dig och blivit kapten är det inte alltid så lockande att ta ett styrmansjobb i Sverige och börja om.

Lönen är väldigt mycket bättre som pilot, på bolag som Ryanair och Norwegian där du kan bli kapten på ca. 4-5 år så har du en lön som en länspolismästare ungefär.
Men vill du bo i din hemstad och i Sverige så fundera starkt på om inte polis är ett bättre val.
Choices
2018-01-05 08:23:26
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Välj det du kan se dig i framtiden som helt enkelt. Om du kan se dig själv om 10 år, är du då pilot eller polis? Vad brinner du mest för? Väg för- och nackdelar mot varandra inom båda yrkena. Pilot är tufft, men med lite vanligt vett så finns det jobb som nyexad också.

Att välja pilotutbildning och "ta" någons plats från någon som verkligen har det brinnande intresset för flyg, som någon skrev, är inte något du ska lägga större vikt på. Det finns tusentals personer som kommer in på universitetsutbildningar, bara för att sedan hoppa av efter några månader och förmodligen ha "tagit" någons plats som verkligen hade velat gå just den utbildningen.

Gör vad som känns rätt för dig och du tror kommer trivas bäst med!
Freddan
2018-01-04 22:00:51
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Herregud....
Det är väl klart som F*N du ska välja yrket som pilot. Livet, lönen, ALLT.
Pilotjobb finns det gott om. Alla nyutexaminerade, med common sense, inom de senaste två åren har fått jobb, av de jag känner. Svallvågorna av allt som händer i Ryanair just nu kommer förbättra hela branschen i form av löner, schema, anställningsformer etc.
Men liksom samtliga branscher kan man inte förvänta sig att jobbet hamnar i knäet. Men kämpat man löser det sig.

Jag flyger lång och medeldistans, beroende på säsong. Kan kombinera yrkesliv med familjeliv. Jag har hittat helt rätt.
Orbit
2018-01-04 21:54:05
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Har du funderat på polishelikopterpilot? Det kanske är ett alternativ.
L
2018-01-04 21:49:16
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Jag skulle välja att bli pilot, visst kanske kan vara lite svårare att få ett jobb men när du väl har fått ett. Du får se världen och platser som du aldrig sett genom hela karriären.

Polis visst också kanon om du blir, men efter många år där när man kanske sett mycket kanske se världen låter bättre.

Oavsett val så blir det nog bra, men jag skulle välja pilot när du har chansen att få den finansierad :)
smurfarna
2018-01-04 20:43:17
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Utbilda dig till helikopterpilot och flyg för polisen.
Pensionär fd Kapten
2018-01-04 20:27:13
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Om du inte är extremt flygintresserad och flygnörd, så ska du absolut välja Polishögskolan. Då har du garanterat ett jobb för resten av ditt liv, som en eventuell pilot kan det ta slut fort då det är ett mycket osäkert yrke.

Ditt intresse bör stå överst, är du en extrem flygnörd så välj pilotyrket och hoppas på det bästa. Vill du välja ett säkert yrke med stora framtidsnöjligheter så väljer du polisyrket, så sett ganska enklet ;-)

Lycka till!
Pensionerad Flygkapten
BB
2018-01-04 18:50:03
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Förstår att det kanske kan vara svårt att förstå mitt "problem" men för någon som har 2 drömmar och står mellan dessa 2 är det ett väldigt svårt beslut att ta. Därför jag vänder mig hit för lite olika råd och tips men i slutändan är det ju givetvis enbart vad jag vill.
Övertygad
2018-01-04 18:23:55
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Vad är det för dumheter, du har vunnit en lottovinst när du har kommit in på en statligt finansierad flygutbildning, hur kan du ens jämföra. Det är kanske just det som får mig att undra, ska du verkligen ta en plats på en flygutbildning när det finns andra ungdomar som drömmer om att bli pilot.

Bli du polis så lämnar du lottovinsten till någon som verkligen vill och är övertygad om sin dröm.

$$$
2018-01-04 18:03:51
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Lönen!
Tipsaren
2018-01-04 17:50:41
SV: Antagen till saa yh och Polishögskolan
Du kanske lockas av glamouren med ett framtida flygjobb men jag kan garantera dig att du får en oändligt mycket större jobbgaranti som polis än som pilot.

Det finns ett generellt överskott på färdiga piloter i hela Europa som gjort att ingångslönerna idag är rena hånet, om du över huvudtaget får en anställning.
Dessutom kommer du sannolikt att få en betydligt större omväxling och personlig utveckling som polis...förutom bättre betalt.

Det enda som talar för pilotutbildningen är nog att den är väldigt dyr att ordna med egna pengar.

Lycka till med ditt val!
 

Tillbaka

Air BP
Fyrstadsflyget
Pilotshop
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev