Tråden startades av: Robin  2018-01-24 01:44:44
LFV - Utbildning 
Hej, jag har sedan länge tillbaka varit intresserad av tjänsten som flygledare. Är 19 år och för tillfället pluggar teknikska ämnen på högskolan för att samla på mitt bagage under tiden.

Haft ett tidigare intresse som att söka till TFHS/SAA för pilotutbildning men efter ett tag inte tyckte pilotdrömmen va lika stark nog att samla sig igenom hundtimmar på Ryanair för TR. Tyckte även att en utbildning utöver de statligt finansierade kändes halvt omotiverande om man hamnar i storlån med lön på 25k/månaden.

Utöver den sorgliga pojkdrömmen som pilot för en 737a så har jag varit och kikat runt på LFVs hemsida för utbildning som flygledare. Arbetsmarknaden ser även bra ut enligt vissa prognoser för de kommande åren men kan någon bekfräfta detta? Annars känns flygledareyrket kändes hemma. Fick även äran att besöka tornet i Landvetter för en rundtur och påläsning om arbetet av en erfaren reservofficer.

Hur funkar antagningen av utbildningen? Det verkar som att behovet snart kommer att öka men LFV verkar inte ta in studenter ännu. Såg på deras hemsida att de precis hade avslutat en testomgång för en plats. Men inget satt datum om när de öppnar nya testomgångar.

Är det någon som har gjort det via GMU eller liknande, hur va det då isåfall? Övervägt den vägen men skulle gärna föredra en utbildning via LFV. Samt undrar jag om RTS kommer att påverka LFVs behov av tjänster?

Alla svar samt tips uppskattas! Ha det fint. :)

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

RO
2018-01-24 10:33:41
SV: LFV - Utbildning
Hej!
Sök via Försvarsmakten och LFV. Som reservofficer får du exakt samma utbildning som civila, på samma skola och ni läser tillsammans. Det som skiljer är att du innan du påbörjar EPN (skolan i Malmö) så har du genomfört GU (mil grundutbildning) och ett halvårs specialistofficersstudier i Halmstad tillsammans med andra kadetter. När du är färdig på EPN anställs du av LFV och får "elevlön". Du återvänder därefter till Halmstad för en mer omfattande utbildning inom hantering av mil flygtrafik, samt uppträdande på flygbas mm. När detta sedan är klart blir du placerad på ett militärt tjänsteställe (Ronneby, Luleå, Visby mfl). Lätt bästa vägen om du vill ha en gedigen utbildning och ett mycket spännande och varierat arbete i framtiden. Sök nu, du behövs!
FL
2018-01-24 10:01:12
SV: LFV - Utbildning
Hej!

Arbetsmarknaden för Flygledare ser definitivt ljus ut med flera hundra pensionsavgångar i LFV inom de närmaste åren. Du får garanterat jobb om du klarar utbildningen. Utomlands är också suget efter Flygledare stort och vi i Skandinavien har gott rykte om oss ute i världen.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev