Tråden startades av: Adrian  2018-05-10 00:40:02
Purser på British Airways 
För inte så länge sen flög jag med British Airways från London till New York. Pursern i World Traveller kunde inte varit äldre än 35 år, medan resten där bak var säkert omkring 50, men de var inte pursers, utan "cabin crew". Hur blir man purser där? Känns konstigt med en ung purser som bossar över så mycket äldre, men det kanske har med lämplighet och sån t att göra.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Kricken
2018-05-16 21:20:57
SV: Purser på British Airways
Världen är liten...Flög med British till Bridgetown ett par år sedan och till Bangkok nu i julas....Samma purser (Christian) på bägge flighten....
Trött
2018-05-16 20:31:52
SV: Purser på British Airways
En sak är säker, ABC är inte purser - ever!
JR
2018-05-10 18:07:07
SV: Purser på British Airways
Längre tillbaka i tiden var det vanligt att kabinchefer tillsattes på senioritet. Tack och lov har de flesta flygbolag idag insett att det inte är speciellt bra att bara gå på ålder och senioritet. Lämplighet, ledaregenskaper samt vilja att ha tjänsten är nog så viktigt. Såsom föregående skribent nämner, så är det långt ifrån alla som vill ha den rollen, även om man arbetat länge. En kombination av erfarenhet och lämplighet av annat slag är det bästa!
Calle
2018-05-10 13:25:33
SV: Purser på British Airways
Cabin Crew har sin egen senioritetslista, åtminstone på skandinaviska bolag. När du har arbetat på bolaget tillräckligt länge så får du erbjudande om vidareutbildning till purser.

Kan ju helt enkelt vara så att de äldre flygvärdinnorna inte jobbat speciellt länge på BA, medan pursern jobbat där i 15 år.
A
2018-05-10 13:13:06
SV: Purser på British Airways
På BA betyder senioritet i första hand mycket men också vilken flotta man arbetar på. Mest troligt blev denna purser befodrad på Europaflottan (EF) och sedan överflyttades till Worldwide (WW).

Jag blev tidigt purser på EF och fick sedan en transfer till WW ganska snabbt därefter. Jag var en av de yngsta pursarna på WW. På den tiden ville i princip alla över till WW och hade inte tålamod att vänta och förlorade då sin chans att befodras. Att bli befodrad till purser på WW är mycket ovanligt och har inte hänt på väldigt många, många år. Tusentals crew som anställdes direkt till WW -97 väntar fortfarande. Som ABC skriver vill inte alla bli pursers heller.
ABC
2018-05-10 12:26:37
SV: Purser på British Airways
Många bolag har tester för din lämplighet. Alla vill heller inte bli purser. Tänkvärt är att du ska kunna styra arbetet med att på kanske 15 minuter förbereda hela kabinen på en nödlandning och evakuering av 350 passagerare. Alla vill inte ha det ansvaret.
 

Tillbaka

Pilotshop
Air BP
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev