Tråden startades av: Ulf  2018-11-01 14:50:36
Nu är TUI borta från Malmö 
Malmöbasen är nedlagd och personalen ska harva efter bästa förmåga och med största motivation på långlinjerna till våren och sedan är de arbetslösa.

Med basvis ancennitet får de ställa sig sist i kön på de andra två kvarvarande baserna, ARN och GOT. Ingen tror dock att Tuifly Nordic finns kvar om två år vilket alltså betyder att det bara är en tidsfråga innan bolaget är skattat åt förgängligheten.

Detta med att ha ett eget flygbolag är inte kostnadseffektivt när man kan spela ut andra bolag mot varandra. Det är ett faktum!

Enligt ett rykte, som säkert kan bekräftas eller dementeras, så fick basen veta detta i ett veckobrev från England.

År 2018 kan man inte bättre...

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Ulf
2018-11-16 15:56:44
SV: Nu är TUI borta från Malmö
Sign. Bortskämd TUI: Så på fullt allvar sätter ni er hellre i kassan på Netto än tar ett jobb på Jettime... Med det resonemanget så blir man ju lite förvånad. Sedan vet vi båda att crew 2018 hellre försämrar sitt avtal duktigt för att slippa hänga in sin uniform och sedan ta kölapp på Arbetsförmedlingen. Flygjobb finns det inte gott om.
Bortskämd TUI
2018-11-12 11:18:33
SV: Nu är TUI borta från Malmö
Instämmer vi är bortskämda på TUI, vi har en fantastisk personalstyrka och vi lägger hellre vingarna på hyllan än söker oss till lågprisbolag som JetTime med öststatsuniformer eller andra bolag som tvingar och maxar arbetsscheman med uppochnerslingor till vansinne per dag. Tack TUI, vi kämpar på och håller "Discover your smile" andan levande så länge tills vi får kicken den 37%-19! Var glad och professionell säger britterna till oss...
Kalle
2018-11-12 08:36:55
SV: Nu är TUI borta från Malmö
Hur har det gått med all personal? Samt hur mycket har det kostat att kasta ut stabil bra personal mot billig kontrakt anställd personal?
Hört att det de räknat att spara nu ätits upp av wet lease från andra flygbolag så vad har de tjänat egentligen?
+ Nu skall man betala för att ta med en el 2 resväskor- hur många resor på semester med enbart 5kg handbagage?
Verkar som engelsmännen fått fnatt.
Resenär
2018-11-06 15:25:44
@PM
Hmm.
Det lät nästan som att du tyckte att det är positivt, att det är rimligt för anställda i Skandinavien. (för det är ju människor som "slingas hur som helst och är ofta borta när de arbetar.")

Men så kan det väl ändå inte vara?
PM
2018-11-06 14:30:16
SV: Nu är TUI borta från Malmö
Jettimes personal kan slingas hur som helst och är ofta borta när de arbetar. De positionerar runt i Sverige med tåg i 2a klass och är väldigt billiga att flytta på och kan maxas på tjänstgöring.
Därför kan de täcka småbaser mycket billigare än TUI själva och bli effektiva/billiga.
Kenneth
2018-11-06 11:35:02
SV: Nu är TUI borta från Malmö
ULF!

Vilka är ALLA? som vet så mycket... bolget kommer att finnas kvar på ARN samt GOT, kan till och med öka där. Finns ingen vinning på att "flytta" UK flyg och personal till Norden dom kostar en hel del dom med.
Sen är det större frihet TUI vill ha på småbaserna där man kan säga upp avtalet på några veckor om tex en serie inte skulle gå bra.
Resemål kommer och gå men dom klassiska som är stommen i dom flesta
bolagen Mallorca, Rhodos, Kreta, Gran Canaria kommer alltid att finnas kvar
så det är prmärt dom som TUIfly kommer att ta.

Ulf
2018-11-04 17:18:08
SV: Nu är TUI borta från Malmö
Sign. Bittra Ulf!

Jag är inte det minsta bitter men det är ett faktum att TUIFlyNordic har ett bra avtal och det är ju inget att sticka under stolen med. Eller hur!? Varför skulle jag vara bitter? På vad? På dig?
Bittra Ulf
2018-11-04 10:14:39
SV: Nu är TUI borta från Malmö
Uffe lilla... vad vet du om bortskämda?
Ulf
2018-11-03 18:45:20
SV: Nu är TUI borta från Malmö
Sign. JetTime!

Jag betvivlar inte alls att JetTime är ett bra bolag men jag har svårt att tro att den bortskämda TUIFlyNordic personalen vill söka till er. En sak att söka för att man har en motivation men att söka för att man har blivit arbetslös ger kanske inte den bästa personalen. Tror att många skulle uppleva JetTime som att gå tillbaka till Transwedetiden; litet, trevligt men väldigt osäkert.

Kan ju ha fel!?
JetTime
2018-11-03 02:22:57
SV: Nu är TUI borta från Malmö
Det går ju att söka till JetTime oxå!
ABC
2018-11-02 22:48:09
SV: Nu är TUI borta från Malmö
Redan för 15 år sedan flög Sterling i både Britannias färger och clownuniformer. TUI kan säkert göra samma sak igen. Klä på något öststatsbilags personal en TUI-uniform och klistra lite klistermärken på utsidan av flygplanen. Kanske kan man anställa ett gäng karismatiska skandinavisktalande kabinchefer som gör alla glada försäljningsutrop eller bjuda på några fria drinkar? Blir ju "nästan" som förut eller t.o.m. bättre..
Sierskan
2018-11-01 20:43:41
SV: Nu är TUI borta från Malmö
Två år är jättelång tid i den branschen, risken är stor att båda Jet Time och Norwegian är long gone innan det, så då behövs kanske BLX trots allt. Stranger things have happened.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev