Tråden startades av: Bonum Padre  2024-03-28 16:33:16
Vad kommer hända med SAS Ground Handling på ARN? 
Nu när det är rekonstruktion och grejer, vad kommer då att hända med SAS Ground Handling på ARN?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Puckelbro
2024-03-30 18:29:38
SV: Vad kommer hända med SAS Ground Handling p ...
Enligt en vanligtvis missnöjd källa på SGH kommer verksamheten på ARN att fortsätta ungefär som vanligt. Detta helt enkelt på grund av att SGH på sina kvarvarande stationer är alldeles för stort för att snabbt kunna ersättas utan katastrofala driftstörningar för SAS.

SGH är så illa skött att det inte kan säljas eller ens ges bort vilket gör att SAS inte har mycket mer att välja på än att behålla SGH. Trots det verkar moderbolaget inte ha något som helst intresse i att få SGH att börja fungera effektivt, vare sig som handlingbolag eller som en del av SAS större organisation. Man låter hellre den lokala administrationen fortsätta på samma väg som bevisligen inte fungerat hittills.

Vågar man föreslå ett avsteg från nuvarande upplägg och kanske prova på att driva det som ett företag? SAS är inte längre en del av den offentliga sektorn och det borde man inte heller låta SGH bete sig som att det är.

Jervejint
2024-03-28 17:57:12
SV: Vad kommer hända med SAS Ground Handling p ...
Kommer att tas över av Menzies.
not dk
2024-03-28 17:49:30
SV: Vad kommer hända med SAS Ground Handling p ...
Ingen utanför vet idag vad som kommer att hända med SGH. Det finns inget värde i SGH då SAS försökt sälja bolaget i flera år senast till gamla Swissport som drog sig ur. Skulle inte bli förvånad om bolaget försätts i konkurs eller likvideras. SAS förhandlar med stor sannolikhet med andra handlingbolag för att säkerställa kontinutet och det kan naturligtvis vara en chans för en del av personalen att få behålla sina jobb. Läget är förstås mycket kritiskt i CPH där en nedläggning eller konkurs för SGH skulle innebära starka känslor och kanske strejker. Dock hjälper det inte att strejka mot ett företag under rekonstruktion då det oundvikligen skulle innebära att dotterbolaget försätts i konkurs. Det blir spännande att se vad som händer de närmaste månaderna men den nya styrelsen/ägarna har säkert redan bestämt en väg framåt.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev