Tråden startades av: Pengar i sjön  2024-04-07 14:06:00
Yrkeshögskolan 
Varför godkänner MYH finansierad helikopterutbildning med 14 platser samtidigt som man dragit ner antal platser på trafikflygarutbildningar? Bättre satsa på trafikflygare istället, behövs väl knappast några helikopterpiloter ??

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Jervejint
2024-04-18 09:18:52
SV: Yrkeshögskolan
Helikopterpiloter behövs och fler kommer att behövas. Bland annat sköter de övervakning av stora elledningar som transporterar elektricitet från Norra Sverige till Södra. De sköter röjning av rågångarna för dessa ledningar med en hängande sågklingor som kapar grenar som annars faller över ledningarna och orsakar driftavbrott. Flygambulansen har ett stor antal helikoptrar som transporterar sjuka emellan olycksplatser/sjukhus och andra sjukhus. De flesta sjukhus norr om Umeå saknar trauma mottagning och patienterna flygs till Umeå. Vi talar om 1/4 del av Sveriges yta.
dinmamma
2024-04-07 16:05:56
SV: Yrkeshögskolan
Läser du MYHs rapport om deras beslut fann dem inget behov av att lägga till ytterligare platser till trafikflygarutbildningarna, däremot fanns det till helikopter. TFHS har redan beviljats till 2027, lär täcka mycket dem kommande åren.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev