Tråden startades av: Thon Hotel  2024-05-09 00:55:43
Norwegian i Arlanda? Haha 
Man tycker så synd om svenska piloter på Norwegian som dag ut och dag in hoppas på att Norwegian ska återöppna sin bas på Arlanda. Tyvärr, men jobbar man för ett lågprisbolag som skiter fullständigt i att betala sociala avgifter och arbetsgivaravgifter kan man glömma att få jobb på hemmaplan. Det går ju alltid att söka Ryanair eller Eurowings och tjäna mindre än en nyanställd flygvärdinna i fina och anrika SAS gör. Men men, det är väl ett härligt liv att spendera hela lönen och massa tid på budgethotell på Gardermoen också antar jag, samtidigt som man missar sina barns uppväxt och glider isär från frugan. Härligt liv! Sök till Rigabasen vet ja!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Leandersson
2024-05-12 12:00:02
SV: Norwegian i Arlanda? Haha
Piloter har nog bra betalt på Ryan ja, det är min uppfattning, såg att dom även söker tekniker som anställs direkt av Ryan, över 1 miljon om året är betalningen för det. Men det är klart, dom har ju råd att betala.
Jervejint
2024-05-12 09:22:02
SV: Norwegian i Arlanda? Haha
Genmäle till Ulrik: De allra flesta av idag på Flight Deck har köpt sin utbildning. I Sverige tar TFHS in 20 elever vartannat år. Flygvapnet slutade för över 30 års sen att leverera piloter till flygbolag. Över 90% av dagens linjepiloter har fläskat upp degen själv. Flygbolag som tar in kadetter, kräver minst 5 år efter godkänd utbildning som anställd för att släppa loss piloterna. De blir livegna, om än med bra uppehälle.
Insatt
2024-05-11 23:46:27
SV: Norwegian i Arlanda? Haha
Svar till @insatt

Piloterna på Ryanair kommer hem varje kväll så inget traktamente är inräknat på deras löner som ligger långt över SAS

Och både Ryanair och Eurowings piloter har tjänstepension som betalas av bolaget
Sv Insatt
2024-05-11 12:34:30
SV: Norwegian i Arlanda? Haha
Den stora fråga är, betalar de in lika mycket som SAS för extra pension som du får den dag du pensionerar dig?

Vi har en grundläggande pension i Sverige som staten står för.

Seriösa företag i Sverige betalar också in extra pension för sina anställda.

Min pension består till ca 2/3 av den statliga pensionen och 1/3 till privat pension betalt av de företag jag arbeta för.

Dessutom hade jag en helt privat pensionsförsäkring som betalades ut under ett antal år efter pensionering.

Detta gör stor skillnad den dag du blir pensionär. Något man sälla tänker på när man jobbar.

OBS! Traktamente är inte lön, det är ersättning för merkostnader och inte pensions grundande.


Pilot
2024-05-11 08:59:13
SV: Norwegian i Arlanda? Haha
Jag tror skribenten talar om sig själv.
Om din familj är villig så flytta dem upp till Oslo så slipper du sitta på Thon Hotel.
Insatt
2024-05-10 09:37:12
SV: Norwegian i Arlanda? Haha
Du må ha lite rätt i sak, men varken Ryan eller Eurowings ligger speciellt dåligt till lönemässigt mot SAS då båda de bolagens piloter tjänar mer...och ingen av dom erbjuder de baserna vid start med bolagen då baseringen sker baserad på senioritetslista och andra aspekter

Dock verkar du väldigt bitter så vet inte om detta är ett seriöst inlägg från din sida och är ytterst oklart vad du vill få fram?
Ja givetvis
2024-05-09 23:46:34
SV: Norwegian i Arlanda? Haha
@Ulrik så typiskt piloter att tro att det yrket är ett unikum alla strävar efter, och att en person som inte blir pilot är bitter. Nejdu, jag slutade jobba inom luftfarten i och med nedläggningen av Arlandabasen - och det övergår iallafall min värdighet att spendera mitt liv på ett budgethotell bara för att flyga low cost. Min familj behöver mig på hemmaplan och jag vill inte missa mina barns uppväxter.
Ulrik
2024-05-09 19:24:05
SV: Norwegian i Arlanda? Haha
Jag tror att det helt enkelt är så att han köpt en flygutbildning, inte klarat en flygutbildning eller inte lyckats få ett jobb och är bitter och har tappat förståndet.
Vad snackar du om?
2024-05-09 16:54:05
SV: Norwegian i Arlanda? Haha
Vad vill du komma fram till med det här? Läst flera gånger men kan inte förstå frågan eller diskussionen du vill dra igång?
sv Thon Hotel
2024-05-09 16:42:38
SV: Norwegian i Arlanda? Haha
Du vet inte vad du pratar om. Piloterna på Ryanair, Norwegian och Eurowings, tjänar mycket mer än de stackars piloterna på "anrika" SAS. Ditt inlägg luktar avundsjuka!
 

Tillbaka

Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev