Flygtorget.se

Instruktör Flygteknisk Utbildning

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab

Tjänstebeskrivning:
Vad du blir en del av
Sektionen Training består idag av 12 st medarbetare och vi arbetar med att utveckla och genomföra tekniska utbildningar för olika plattformar, främst med fokus på Saabs egna produkter. Vi arbetar med utbildning på de militära flygmaterielsystemen JAS39 Gripen, SK60, FPL100 och HKP15, men även Saab 340, 2000 och Global 6000.

Våra kunder är både nationella och internationella och vi ser att våra utbildningsuppdrag kommer att öka i framtiden. För att möta våra kommande utmaningar och tillväxt behöver vi nu ytterligare en instruktör för flygteknisk utbildning.

Din framtida utmaning
Du kommer tillhöra vårt Team Military Training, som idag består av 5 medarbetare.

Vårt arbete består idag av två delar. Training har ett övergripande koordineringsansvar för alla utbildningar som ska levereras till de olika kunderna. Vilket innebär att vi sätter den övergripande ramen för alla utbildningar. Tillsammans bestämmer vi vilka utbildningar vi ska leverera. Vi tar fram kursbeskrivning, lägger tidplaner, ser till att de genomförs samt har en överblick över den ekonomiska aspekten. Detta innefattar bland annat utbildning för piloter, tekniker och logistikpersonal.

Vi är också ansvariga för utbildning av våra tekniker. Vi analyserar utbildningsbehovet genom en TNA – Traning Need Analys. Utifrån denna analys tar vi fram, koordinerar och även levererar utbildningar. De utbildningar vi främst leverar till våra tekniker är typkurser och specialistutbildningar som är både teoretiska och praktiska.

Som instruktör kommer ditt huvudsakliga uppdrag vara att tillgodose behoven av flygteknisk utbildning och handledning för våra Gripenkunder både internt och externt. Utbildningar kommer att utvecklas och genomföras för befintliga konfigurationer och kommande flygplansversioner. Arbetet innebär ett nära samarbete med våra kunder och våra utbildningar sker både på svenska och engelska.

Arbetet innebär bland annat:
- Utveckla nya kursplaner.
- Undervisa tekniska utbildningar.
- Leda och medverka vid framtagning av utbildningsmaterial.
- Leda de utbildningsteam som ska stödja nya och befintliga Gripenkunder.
- Ha ett nära samarbete och koordinera utbildnings- och informationsaktiviteter tillsammans med Saabs övriga affärsområden.

Tjänsten innebär resor i Sverige och utomlands.

Kvalifikationskrav:
Den du är idag
Om du tycker det är roligt och utvecklande att undervisa andra har du bra förutsättningar för att lyckas och trivas i denna roll.

Vi ser också att du tar ansvar för din uppgift, strukturerar och driver dina processer i mål. Du är pedagogisk, har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.

Vi söker dig som har erfarenhet från teknisk tjänst. Det är meriterande att ha arbetat med Gripen i insats- eller övningsverksamhet och/eller handlett tekniker i Gripensystemet. Arbetet påverkas av regelverken RML och/eller EASA vilket innebär en fördel om du har någon erfarenhet av dessa sedan tidigare. Vi tror du har en instruktörsbakgrund eller en passion för utbildning.

Du bör ha goda kunskaper i teknisk svenska och engelska i såväl tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Detaljer kring tjänsten:
Typ av anställning: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare
Lön: Fast lön
Arbetstid: Heltid
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Arbetsplats Arbetsgivare
Saab
---
--- ---
Linköping, Sverige
Saab
---
--- ---
Linköping, Sverige
Mer om arbetsplatsen
Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

http://saabgroup.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Maria Sandberg, Rekryterande chef
013-183570
Jonas Åkesson, HR
013-183967
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2017-04-23
Ansökan sker via företagets hemsida http://saabgroup.com/sv/career/job-opportunities/instruktor-flygteknisk-utbildning/

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2017-03-20 19:24:58
Senast uppdaterad: 2017-03-20 19:30:09

Till listan med alla annonser

Flygtorgets nyhetsbrev