Flygtorget.se

Delprojektledare training Gripen E

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab

Tjänstebeskrivning:
Vad du blir en del av
Sektionen Training består idag av 12 st medarbetare och vi arbetar med att utveckla och genomföra tekniska utbildningar för olika plattformar, främst med fokus på Saabs egna produkter. Vi arbetar med utbildning på de militära flygmaterielsystemen JAS39 Gripen, SK60, FPL100 och HKP15, men även Saab 340, 2000 och Global 6000.

Våra kunder är både nationella och internationella och vi ser att våra utbildningsuppdrag kommer att öka i framtiden. För att möta våra kommande utmaningar och tillväxt behöver vi nu en delprojektledare för vårt arbete med nästa generation av Gripen.

Din framtida utmaning
Du kommer tillhöra vårt Team Military Training, som idag består av 5 medarbetare. Som delprojektledare ansvarar du för leveransen av utbildningspaketet för Gripen E, mot Sverige, Brasilien och kommande Gripen E kunder.

Vårt arbete består idag av två delar. Training har ett övergripande koordineringsansvar för alla utbildningar som ska levereras till de olika kunderna. Vilket innebär att vi sätter den övergripande ramen för alla utbildningar. Tillsammans med våra interna projekt bestämmer vi vilka utbildningar vi ska leverera. Vi tar fram kursbeskrivning, lägger tidplaner, ser till att de genomförs samt har en överblick över den ekonomiska aspekten. Detta innefattar bland annat utbildning för piloter, tekniker och logistikpersonal.

Training är även ansvariga för utbildning av våra tekniker. Vi analyserar utbildningsbehovet genom en TNA – Traning Need Analys. Utifrån denna analys tar vi fram, koordinerar och även levererar utbildningar. De utbildningar vi främst leverar till våra tekniker är typkurser och specialistutbildningar som är både teoretiska och praktiska. Det är främst inom detta område du kommer att arbeta.

Projektet är nu i en uppstartsfas, vilket innebär att du kommer påbörja arbetet med att ta fram och driva Training Need Analys (TNA), därefter starta upp arbetet med att ta fram, koordinera och leverera våra utbildningar. Du kommer även vara kravställare mot projektet, vilket innebär att du specificerar och för fram våra utbildningskrav.

Rollen innebär att du kommer arbeta i ett mindre team utifrån projektets mål, budget och tidsplan. Du samarbetar med flera olika roller och avdelningar internt inom Saab och även externt tillsammans med våra kunder.

Kvalifikationskrav:
Den du är idag
I rollen som delprojektledare krävs det att du är självgående, initiativtagande och har lätt samarbeta med andra. Vi förutsätter också att du gillar att jobba i projekt, med allt vad det innebär.

Vi ser också att du har ett intresse och engagemang för utbildning och vill bidra med dina tankar och idéer till hela vår grupp.

Vi tror du har erfarenhet av att jobba i projekt och att du har en flygteknisk bakgrund och/eller motsvarande erfarenhet och har kunskap om regelverken EASA och RML.

Det är meriterande om du har erfarenhet av Gripen och/eller utbildningsbakgrund.

Känns det här jobbet intressant? Tveka inte, vi ser fram emot din ansökan redan idag.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Detaljer kring tjänsten:
Typ av anställning: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare
Lön: Fast lön
Arbetstid: Heltid
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Arbetsplats Arbetsgivare
Saab
---
--- ---
Linköping, Sverige
Saab
---
--- ---
Linköping, Sverige
Mer om arbetsplatsen
Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

http://saabgroup.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Maria Sandberg, Rekryterande chef
013-183570
Jonas Åkesson, HR
013-183967
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2017-04-17
Ansökan sker via företagets hemsida http://saabgroup.com/sv/career/job-opportunities/delprojektledare-training-gripen-e/

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2017-03-20 19:39:25
Senast uppdaterad: 2017-03-20 19:39:25

Till listan med alla annonser

Flygtorgets nyhetsbrev