Flygtorget.se

We are looking for Resource Planner

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: SAS

Tjänstebeskrivning:
Crew Planning ansvarar för dimensionering och planering av den flygande personalen på SAS vilket innefattar ca 1 500 piloter och 3 500 kabinanställda. Planeringsprocessen inkluderar resursplanering, pairing- och rosteroptimering (schemaläggning), planering av träning och skolning samt informations- och kommunikationsansvar. Inom planeringsprocessen säkrar avdelningen Crew Resource Optimization förutsättningarna för ett långsiktigt optimalt nyttjande av flygande personal (piloter och kabin).

Vi söker nu en person som vill vara med och stärka avdelningen med ansvar för den långsiktiga planeringen av flygande personal.

Crew Resource Optimization består av 12 personer som ansvarar för planering, prognos, och analys relaterad till resursplanering. I rollen som Resource planner ingår det att skapa långsiktiga prognoser, KPI uppföljning på levererade värden, estimera framtida rekryteringsbehov, semesterhantering för de flygande, samt processtärkande arbete.

Vi strävar mot att kontinuerligt utvecklas med fokus på att förena hög produktivitet och kostnadseffektivitet med hänsyn till krav på bl.a. lönsamhet, effektivitet, kvalitet, och robusthet från ett avvecklingsperspektiv.

Ansvar och arbetsuppgifter
- Medverka vid arbete för att skapa resursbudget
- Systemunderhåll för att säkra långsiktiga rullande prognoser
- Planera rekryteringsbehov i dialog med kollegor
- Planera och tilldela semester i enlighet med lag och avtal
- Följa upp och säkra feedbackloopar från övriga intressenter
- Följa upp och rapportera KPI avvik från prognos
- Proaktivt arbete inom Crew Resource Optimization

I det dagliga arbetet ingår sedvanliga administrativa arbetsuppgifter och kontakt med anställda och ledare via mail och telefon i generella frågor som rör arbetsrelaterade frågor.

Kvalifikationskrav:
Din bakgrund
Vi söker dig som är analytisk med ett strategiskt tankesätt och är noggrann i ditt arbete.
Du är kommunikativ och har en god förmåga att arbeta med förändringsarbete och processutveckling. Du arbetar strukturerat, är självgående och har mycket god datorvana.

Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot optimering, ekonomi eller logistik. Mycket goda kunskaper i Microsoft Office och särskilt Excel är ett krav. Engelska samt ett av de skandinaviska språken skall behärskas i tal och skrift. Dessutom bör man ha god förståelse i de två andra skandinaviska språken.

Personliga egenskaper
- Logiskt tänkande med mycket god förståelse för siffror
- Förmåga att hantera många uppgifter samtidigt
- Process, lösnings- och resultatorienterad
- Lagspelare med förmåga att ta initiativ i gruppen
- Prestigelös
- Strukturerad
- Proaktiv med ett helhetsperspektiv

Tjänsten är placerad på SAS huvudkontor i Frösundavik. Tillträde sker snarast. Befattningen rapporterar till Head of Crew Resource Optimization, Crew Planning. För mer info kontakta: Martin Hoffman, martin.hoffman@sas.se

Ansökningstiden för denna tjänst löper ut: 2018-09-27.
Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

We are travelers – Come fly with us!

Vem trivs hos oss?
Vårt team speglas av engagemang och ödmjukhet. För att trivas och kunna utveckla både dig själv och SAS tror vi att du är en ansvarsfull person som agerar och bidrar till en trivsam arbetsmiljö. Vi tror även att du är serviceminded, målinriktad och strukturerad - dina lösningar är långsiktiga och balanserar kvalitet och kostnad på ett bra sätt. Sist men inte minst - kommunikation, samarbete och relationsskapande är vardagsmat för dig, eller hur?

Vad kan SAS erbjuda dig?
Våra medarbetare är vår viktigaste resurs. För att våra anställda ska kunna nå sin fulla potential fokuserar vi på bra ledarskap och att arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Vi inser vikten av en positiv och trivsam arbetsmiljö och arbetar ständigt med förbättringar. Som anställd hos oss får du en marknadsmässig lön och bra förmåner - du får möjlighet att ständigt utvecklas i din roll och på sikt även vidare i organisationen. Arbetskulturen på SAS är prestationsdriven och resultatorienterad. Det innebär att vi fokuserar på behovet av att sätta tydliga mål, coacha, utveckla och följa upp alla medarbetare.

Om arbetsplatsen
Frösundavik kontorsbyggnad är ett perfekt ställe att arbeta på. Här finns bland annat gym, restaurang och café - allt för att göra din arbetsplats så bra som möjligt. Byggnaden ligger i ett av Solnas grönområden, nära Haga Parken och Brunnsviken, och du kan utan problem ta en spring eller simtur under lunchen. Kollektivtrafiken rullar tätt i rusningstrafik från centralstationen till Frösundavik. Att ta cykeln till jobbet är självklart också möjligt, många av oss väljer faktiskt att njuta av den natursköna rutten.

Arbetsplats Arbetsgivare
SAS
Frösundaviks Allé 1
169 70 Solna
Stockholm, Sverige
SAS
Frösundaviks Allé 1
169 70 Solna
Stockholm, Sverige
Mer om arbetsplatsen
In Scandinavia, SAS is the single largest airline with a market share of about one-third of the total air travel market. Each year almost 30 Million passengers travel with SAS to destinations in Europe, USA and Asia.SAS is a member of Star Alliance™ and, together with 27 partners, we offer 1300 destinations worldwide in 193 countries.

http://www.sas.se
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Martin Hoffman
martin.hoffman@sas.se
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2018-09-27
Ansökan sker via företagets hemsida https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1164&ProjectId=144899&MediaId=5

Ansvarig för denna annons: SAS (556042-5414)
Skapad: 2018-09-13 08:47:59
Senast uppdaterad: 2018-09-13 08:47:59

Till listan med alla annonser

Air BP
Fyrstadsflyget
BAM
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev