KopplingDenna forumtråd handlar om följande nyhet:

Ryanair bojkottas av LO

Flygnyheter, Anders Carlsson, 2013-05-23
Ett av LO:s distrikt har inlett en bojkott av Ryanair. Inga tjänsteresor ska längre ske med flygbolaget och det är en aktion som välkomnas av Svensk Pilotförening.

Läs hela nyheten (Öppnas i nytt fönster)

 Tråden startades av: NAT  2013-05-29 10:44:06
KopplingRyanair bojkottas av LO 
Herregud människor, har ni inga liv än o sitta här o klaga på Ryan Air. Jag arbetar för dem just nu, kan säga en sak, dem är hur säkra som helst att flyga med , mycket säkrare än vissa flygbolag, vi har piloter o flygvärdinnor som går igenom exakt likadana utbildningar som alla andra flygbolag, så herregud sluta klaga på att vara rädda för att flyga med Ryan Air. Ja visst, håller med att det e inte det bästa att jobba för dem, men man väljer att hoppa av när man vill, ingen blir hotad med en pistol för att fortsätta. Nästa gång ni flyger så kan ni ta något annat företag, vad sägs om Spanair eller Sterling??!!!!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

NTG
2013-05-29 12:52:42
SV: Ryanair bojkottas av LO
Well spoken Erwin, kunde inte sagt det bättre själv!
Erwin
2013-05-29 11:02:30
SV: Ryanair bojkottas av LO
Nu råkar frågan vara större än vilka kurser du gått och huruvida du trivs eller inte. Frågan gäller alla anställdas rätt att organisera sig för att kollektivt förhandla sina vilkor. Det är moraliskt och rättsligt MYCKET tvivelaktigt att hota anställda med reprimander pga fackligt engagemang. Oavsett om man är fackligt engageras så tror jag de flesta inser att dessa typer av hot är ett direkt ingrepp mot västerländsk demokrati. Därmed blir frågan större än dig.

Att dessutom säga "det är ju bara att sluta" är befängt. Vi lever i en tid då exempelvis Spanien har en arbetslöshet på över 25%. Många öststatsländer runt 20%. Att i dessa tider locka unga människor med jobb, skuldsätta dom och sedan tvångsplacera dessa i länder där de inte klarar att leva på den lön som normalt är ok i deras hemländer (exempelvis en Litau i Norge) är skamligt. Visserligen kan den enskilda individen "bara sluta" men resultatet av att "bara sluta" blir ett skuldsatt liv i arbetslöshet i ett land utan skyddsnät. Med andra ord, de måste hålla käften och fortsätta jobba. Resultatet av att engagera sig i ett fack blir detsamma.

Det är detta frågan rör sig om och inte dig och dina kurser.....
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev