KopplingDenna forumtråd handlar om följande nyhet:

Kabinpersonal sägs upp - erbjuds bli hyrpersonal

Flygnyheter, Adolfo Diaz, 2013-12-20
Norwegian har beslutat att säga upp sin svenska kabinpersonal - men erbjuder dem att komma tillbaka via ett bemanningsföretag. Facket rasar medan Norwegian anser att det är ett naturligt steg för en global organisation.

Läs hela nyheten (Öppnas i nytt fönster)

 Tråden startades av: Pieter  2014-01-01 09:10:08
KopplingKabinpersonal sägs upp - erbjuds bli hyrpersonal 
Jag tror att Unionen har helt rätt; spiralen för kabinpersonal med bra avtal, ex TUI, kommer att gå nedåt och när ett bolag visar att man kan göra såhär och få det enklare, ja vilket bolag skulle då vara så jäkla korkat att dei nte skulle följa efter.

Problemet många gånger är det faktum att viss kabinpersonal har en nästan gudomlig övertro på sin egen roll i sitt bolag men för bolaget är de bara kronor och ören. Det räcker med ett beslut i enad företagsledning samt en signatur på ett papper och saken är klar; Proffice får ännu mer att göra.

Flygbranschen är otroligt utsatt och jag tror personligen att det bara är en tidsfråga innan ett bolag som ex TUI börjar, om de inte redan har gjort det, sondera terrängen för en liknande åtgärd.

Självklart; nu kommer någon att bestämt motsätta sig detta men såhär är det; det finns ingen här inne i detta forum som vet vad som föregår i styrelserum på ex TUI.

Även om kabinpersonal tror att det är guds gåva till passagerarna och bolagen så är det inte så. Kronor och ören och var kan man spara...

Framtiden har börjat, håll i er!
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev