KopplingDenna forumtråd handlar om följande nyhet:

Nedläggning av Bromma hotar regionala flygplatser

Flygnyheter, Anders Carlsson, 2014-06-24
Brommas framtid är inte enbart en fråga för Stockholm. Ett stort antal flygplatser runt om i landet drabbas om Bromma läggs ner, det menar både politiker och näringsliv.

Läs hela nyheten (Öppnas i nytt fönster)

 Tråden startades av: Lennart Olsson  2014-09-02 09:48:43
KopplingNedläggning av Bromma hotar regionala flygplatser 
Bromma har gång på gång varit nedläggningshotat och även i årets valrörelse har flygplatsen blivit ett slagträ, trots ett avtal som sägs garantera verksamheten fram till 2038. Just nu är det Miljöpartiet som utlovar en nedläggning inom tre år och 50 000 nya bostäder på flygplatsområdet – om partiet kommer till makten efter valet i höst.
MP är och förblir en Katastrof för ett fungerande välmående Sverige . De lever i sin gröna bubbla och vill att hela Stockholm helst är en gågata med lite cykelbanor hit och dit !

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

KalleP
2014-09-03 22:06:44
SV: Nedläggning av Bromma hotar regionala flyg ...
Bromma har levt långt över sin tid och kommer försvinna! Ingen som har lite vett kan försvara att Bromma skall användas för lite affärsfolk istället för bostäder i en expanderande region med stort behov av mark. Bromma bort nu!
Romson
2014-09-03 21:58:25
SV: Nedläggning av Bromma hotar regionala flyg ...
@ Fredrik - Just för att BMA är en miljökatastrof så ska marken omgående saneras för allas välbefinnande. Inte en dag för tidigt !
Alliansens miljöpolitik är inte mycket att skryta med. Dessutom anser dom att bullernivåer ska höjas - läs fler bostäder vid hårt trafikerade vägar !
Höjda bullernivåer är självklart även till för att bättre kunna motivera det ökade bullret från BMA flygplats.

Rösta bort Sten Nordin och hela Alliansen !
gissar..
2014-09-03 19:09:27
SV: Nedläggning av Bromma hotar regionala flyg ...
Det verkar som om flera tror att dessa 50 000 lägenheter ska poppa upp över en natt.. så är ju inte fallet... det lär ju vara planer som sträcker sig under lång tid, så det hinns nog med att få till det med skolor vård omsorg och annan infrastruktur...
och Arlanda kan med lätthet ta emot Brommas trafik, om man väljer att satsa pengarna där istället för Braaten city Airport.. ops menar Bromma... :)
ska man vara ärliga så lovar ju Arlanda idag att man har kapacitet att ta emot hela Bromma... gör man inte det så bryter man mot sina egna miljövillkor...
assi
2014-09-03 11:23:49
SV: Nedläggning av Bromma hotar regionala flyg ...
Håller med dig Fredrik. C:a 150.000 nya invånare!!! Mer folk än i städerna Linköping, Uppsala och t.ex. Umeå. Låter inte roligt. Bygga går nog att göra om man bygger på höjden och pålar ordentligt. Nån gång tar det väl emot. Sanera går nog också att göra till stora pengar. Vill inte tänka på vad en hyra skall kosta där i trängseln för t.ex en trea mitt i all grönska och bland alla spårvagnar.
Fredrik
2014-09-03 09:33:04
SV: Nedläggning av Bromma hotar regionala flyg ...
Hur i hela världen skulle 50.000 nya bostäder få plats på Bromma Flygplats? Det betyder ca 150.000 fler människor där (i genomsnitt 3 i varje lägenhet). Hur skulle det gå med infrastruktur, skolor, sjukvård och allt annat runtomkring. Skall alla cykla? Dessutom är Bromma byggd på gammal sumpmark, skulle inte tro det går att bygga hus där alls och för att inte tala om alla utsläpp som skett under åren sedan 1930-talet. Snacka om miljardkostnad för saneringen! Dessutom kan inte Arlanda ta emot Brommas trafik och varför skall man flytta den trafiken några mil, blir ju samma miljö och buller några mil längre bort bara. Självklart skulle Brommas nedläggning hota andra regionala flyg, påstår man motsatsen är man verkligen inte påläst eller vill inte se sammanhanget.
Bromsten
2014-09-02 18:33:18
SV: Nedläggning av Bromma hotar regionala flyg ...

Den som lever i en bubbla är nog du " Lennart Olsson " och högst troligt har du direkta kopplingar till BMA !
När förhoppningsvis både Sten Nordin och hela Alliansen förlorat stort efter valet kan äntligen avtalet mellan Swedavia och Braathens bli publicerat !
LL
2014-09-02 12:01:44
SV: Nedläggning av Bromma hotar regionala flyg ...
Och hur skall Bromma expandera? En ny landningsbana mot Brommaplan och en tredje bana rakt in i Sundbyberg?
Janne
2014-09-02 11:51:37
SV: Nedläggning av Bromma hotar regionala flyg ...
Tror visst att det påverkar regionala flygplatser då det inte bara är att sätta igång att flyga på Arlanda på attraktiva tider. Utan att veta så tror jag att landningsavgifterna är högre på Arlanda, det är vad jag hört i alla fall.
Fredde
2014-09-02 09:51:55
SV: Nedläggning av Bromma hotar regionala flyg ...
MP är det skämt, det håller jag med om.
Men att det skulle påverka dom regionala flygplatserna är skitsnack. Går precis lika bra att flyga till och från Arlanda, det påverkar inte flygplatsen i andra änden.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev