KopplingDenna forumtråd handlar om följande nyhet:

Politiker vill förstatliga flygledningen

Flygnyheter, Anders Carlsson, 2012-06-27
Idag finns det privata flygledare på fyra flygplatser i landet. En motion till riksdagen vill nu att konkurrensutsättningen tas bort och att flygledningen åter blir en statlig angelägenhet.

Läs hela nyheten (Öppnas i nytt fönster)

 Tråden startades av: Manfred  2012-07-02 16:17:52
KopplingPolitiker vill förstatliga flygledningen 
Om jag inte är fel ute så driver Austro Control ett 10-tal ATS enheter i Tyskland. DFS likt LFV tagna på sängkanten av konkurrensen och mindre glada över förändringens tid. Spanien Europamästare, står inför tuffare ekonomiska tider och gråter inte över konkurrensutsättningen av flygtrafikledningen. Avinor förbereder organisationen och vet att det finns ingen återvändo.

Vad näst?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Nestor
2012-07-04 17:50:40
Re: Manfred
Om du hade vetat hur det spanska flygledarna behandlas och hur de har det på jobbet så skulle du inte våga flyga över Spanien. Jag vet att du inte kommer att ändra din åsikt för du vill bara lyssna op EANA;s smutskastningskampanj och tar inte till dig alla input.
Flygtrafikledningen i Spanien idag är en katasrof oavsett provider! EANA har lyckats fullt ut i sin kampanj. Som tur är så kan det bara hända i en bananrepublik.
mamma
2012-07-04 14:55:51
SV: Politiker vill förstatliga flygledningen
Politiker vill förstatliga allt, vilket måste stoppas med alla medel. Vi vill inte ha mera fiaskon på skattebetalarnas bekostnad.
Obsevatör
2012-07-04 13:26:26
SV: Politiker vill förstatliga flygledningen
7 st regionalflygplatser drivs av Austro Control men det är inget "övertagande". Det är ett sammarbete mellan DFS och Austro Control. Så nej, DFS är inte "tagna på sängen". :-)
Du tar upp Spanien, ta gärna reda på hur (dåligt) det går för NATS dotterbolag i Spanien...! :D
Om det kommer in konkurrenter i Norge så blir flygledarna de största vinnarna! En enorm brist och fler arbetsgivare att välja på...! :D
Det finns ingen marknad som har lyckats när det gäller konkurrensutsättning inom flygtrafikledning. Så är det bara, det är fakta. Sen att många vill att det ska konkurrensutsättas pga jantelagen är en annan sak...
Men som vanligt inser inte dessa jantesvenskar att de största vinnarna blir flygledarna. Marknadskrafterna fungerar inte alltid som jantelagen vill!
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev