KopplingDenna forumtråd handlar om följande nyhet:

LFV fortsätter besparingsprogram

Flygnyheter, Redaktionen, 2013-01-30
LFV ska minska sina kostnader med 400 miljoner kronor. Ett stort arbete är genomfört och 140 miljoner kronor återstår. Under 2013 intensifierar LFV därför besparingsprogrammet. Den 1 maj presenterar LFV en ny organisation som fokuserar på produktion och marknad.

Läs hela nyheten (Öppnas i nytt fönster)

 Tråden startades av: Billy  2013-02-04 08:36:56
KopplingLFV fortsätter besparingsprogram 
LFV säger inte upp operativ personal... Precis som beskrivits om och om igen så är det administrativ personal som LFV gör sig av med. Detta leder till att den knowhow som finns om nya system osv försvinner. LFV måste bli mindre för att kunna konkurrera men priset blir som sagt att ingen utvecklar flygtrafikledningen i Sverige.
Idag finns det ingen briste på flygledare i Sverige (ganska bra balans) däremot så är bristen stor i övriga Europa. Norge vill ha svenska och danska flygledare. Tyskland är i stort behov av mer personal. Förenade arabemiraten behöver som vanligt mängder med folk. Så bristen kommer att kvartstå.
Det går inte att jämföra med pilotbranschen. Det får nog mer betraktas som en våt dröm av Benny... Vad är det som får en del människor att verka så små och avundsjuka?! Tråkigt är det.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Benni
2013-02-04 09:34:29
SV: LFV fortsätter besparingsprogram
http://www.flygtorget.se/Aktuellt/Artikel/?Id=9666
FL
2013-02-04 08:45:24
SV: LFV fortsätter besparingsprogram
LFV nyanställer just nu. Finns annonser på denna sida. Vad pratar Benny om?
 

Tillbaka

Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev