Flygtorget.se

Aviation College of Sweden söker lärare i flygkteknik

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Västerås Stad Edströmska

Tjänstebeskrivning:
Arbetsplatsbeskrivning
Arbetar du med flygteknik och är sugen på att utbilda? Välkommen till Edströmska gymnasiet och Aviation College of Sweden (ACS) – en skola som utbildar framtidens flygmekaniker!

ACS är en del av Edströmska gymnasiet som erbjuder utbildningar som efterfrågas av företagen i vår region. Det innebär att vi lägger grunden och utvecklar bland annat framtidens mekaniker, lackerare, yrkeschaufförer, reservdelspecialister, bilförsäljare, anläggare eller i ditt fall - flygmekaniker.

ACS är en av sex godkända skolor i Sverige enligt EASA del-147. Vi har utbildat framtidens flygmekaniker sedan 1968, vilket gör oss till den skola som arbetat längst med utbildningen. Vi erbjuder våra 60-tal elever utbildning i kategori A1 och i vissa fall ges även möjlighet att läsa mot B1.1. Vi är stolta över våra välutrustade lokaler och har 12 flygplan av varierande storlek i våra hangarer. Här blir du en del av ett team på 6 personer som jobbar specifikt mot ACS och får drygt 70 kollegor inom Edströmska. Vi vet att du kommer vistas i en härlig arbetsmiljö med engagerade kollegor!

Vår framgångsfaktor är vårt nära samarbete med branschen med allt från praktikplats för våra elever till att företag anlitar oss för skräddarsydda uppdragsutbildningar. Det innebär att du kommer vara en viktig länk mellan företag och skolans elever. Läs gärna mer om oss och vår skola på www.vasteras.se/edstromska/gy_flygteknikprogrammet/flygteknikutbildningen.

Arbetsbeskrivning
Som lärare i flygteknik kommer du utbilda våra elever teoretiskt och praktiskt, och för rätt person finns även möjlighet till en NPH-tjänst. Rollen som lärare innebär att du har framtidens medarbetare i ditt fokus, varje dag. Att vara lärare idag handlar om att fånga elevernas intressen och utifrån det skapa en rolig och utmanande undervisning. Du kommer att planera och undervisa utifrån läroplanen (GY11) men också ansvara för ett mentorskap, vilket innebär att du skapar trygga relationer mellan dig och dina elever, samt att du har god kontakt med eventuella vårdnadshavare. Du kommer även ansvara för underhåll av utrustning och kan komma att hålla uppdragsutbildningar.

Som lärare kommer du få en ferieanställning, vilket innebär att när eleverna är lediga så är även du ledig. Lyxigt, eller hur?

Kvalifikationskrav:
Du är eller har varit certifierad i del-66 eller MM. För oss är det viktigt att du har kunskaper inom det flygtekniska området och att du har erfarenhet av att arbeta med civilt luftfartygsunderhåll. Har du dessutom haft en roll som befattningshavare i del-145/147/M är det ett stort plus. Utbildning som lärare eller erfarenhet av att utbilda är meriterande, särskilt om det är mot ungdomar, men det är inget krav.

Ditt uppdrag kommer vara att skapa framtidens noggranna mekaniker som gör att vi är trygga med att flyga, vilket ställer krav på omdöme, ledarskap och kvalitetsmedvetenhet. För att trivas i rollen behöver du tycka det är spännande att arbeta med och utveckla ungdomar. Vi förväntningar oss att du har förståelse för elevers olika sätt att lära och tankar kring hur du kan anpassa ditt sätt till utifrån elevens förutsättningar.

Låter det som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via länk till vår hemsida.


Kontaktpersoner
Enhetschef Peter Stenberg
Verksamhetsansvarig Anders Lööf 070 - 621 11 17
Facklig företrädare – LF Kalle Guschelbauer

Övrigt
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”.

Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för en stolt och välfungerande stad. Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Detaljer kring tjänsten:
Typ av anställning: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare
Tillträde: Enligt överenskommelse?
Lön: Fast lön
Arbetstid: Heltid
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Arbetsplats Arbetsgivare
Västerås Stad Edströmska
Stockholm-Västerås flygplats
721 87 Västerås
Västerås, Sverige
Västerås Stad Edströmska
Stockholm-Västerås flygplats
721 87 Västerås
Västerås, Sverige
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Enhetschef Peter Stenberg?
Verksamhetsansvarig Anders Lööf
070 - 621 11 17
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2018-07-22
Ansökan sker via företagets hemsida http://goo.gl/M7NMrR
Övrigt angående ansökan Referensnummer: AXXXXX

Ansvarig för denna annons: Västerås stad (212000-2080)
Skapad: 2018-07-02 18:10:02
Senast uppdaterad: 2018-07-02 18:19:49

Till listan med alla annonser

Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev