Flygtorget.se

Flygmekaniker/tekniker till Gripen

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab AB

Tjänstebeskrivning:
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning
Vi söker nu ytterligare mekaniker och tekniker till vår Gripenverksamhet i Tannerfors. I och med att produktionen av Gripen E nu är igång samt en kraftig ökning av antalet tillsyner behöver vi nu snabbt och långsiktigt växa för att klara alla våra uppdrag.

Saab`s verksamhet i hangarerna är mångfacetterad. Vi har tre stycken huvuduppdrag.

- Att genomföra tillyner, reparationer och modifieringar inom ramen för våra egna militära tillstånd på både svenska och utländska maskiner.
- Att genomföra verifieringar av bränsle, motor och kontrollflyga alla serieflygplan innan de går för leverans till slutkund.
- Att genomföra provflygningar på våra provflygplan samt ansvarar för all planering och utförande av flygunderhåll på dessa. Inom flygprov ingår en hel del kampanjverksamhet, ofta på annan ort. Även stöttning vid marknadsföringsaktiviteter, utprovning av basmateriel och flygsäkerhetsmateriel ingår i verksamheten.
- Stötta slutkunden på deras hemmabaser vid felutfall och modifieringar, det innefattar även utlandsresor främst till Ungern, Tjeckien och Thailand.

Kvalifikationskrav:
Den du är idag
Vi söker därför nu dig som genomgått en EASA godkänd B1:1 alternativt B1:3 utbildning och har erfarenhet av flygunderhållstjänst inom flygplan eller helikopter och särskilt dig som tidigare arbetat med militärt flyg och nu är intresserad av att komma tillbaka och arbeta med Gripen. Vi är en verksamhet i tydlig uppgång så vi satsar nu både på personal, materiel och lokaler för att möta de önskemål våra slutkunder har på support. Utlandsresor samt resor inom Sverige kommer alltså att frekvent förekomma i tjänsten men din anställningsort och huvuddelen av din arbetstid kommer vara i Tannerfors, Linköping.

Mycket Meriterande:
- RML certifikat 39C/D
- Mångårig erfarenhet av 39C/D

Meriterande:
- EASA eller RML certifikat på annat flygsystem
- Annan erfarenhet på 39C/D

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor kontakta ansvarig rekryterare Erica Wiquist erica.wiquist@skill.se eller kontaktperson Gustav Lind, gustav.lind@saabgroup.com

Välkommen med din ansökan!

Arbetsplats Arbetsgivare
Saab AB
---
--- ---
Linköping, Sverige
Saab AB
---
--- ---
Linköping, Sverige
Mer om arbetsplatsen


http://saabgroup.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
ansvarig rekryterare Erica Wiquist
erica.wiquist@skill.se
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2021-01-31
Ansökan sker via företagets hemsida https://www.saab.com/career/job-opportunities/flygtekniker-till-gripen

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2021-01-05 13:38:38
Senast uppdaterad: 2021-01-05 13:39:39

Till listan med alla annonser

Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn