Flygtorget.se

Piloter till Sjö- och flygräddningen

Antal tjänster: 2
Arbetsgivare: Sjöfartsverket

Tjänstebeskrivning:
Sjöfartsverkets helikopterenhet är en central del i svensk sjö- och flygräddning (SAR). Räddningshelikoptrarna är tillgängliga för insatser både till sjöss och över land och är stationerade på fem orter i Sverige; Kristianstad, Visby, Göteborg, Norrtälje och Umeå. Besättningarna är i tjänst dygnet runt, under årets alla dagar och ska kunna påbörja en insats inom 15 minuter från larm. Verksamheten bedrivs med Leonardo AW139-helikoptrar.

Att jobba som Pilot på Sjöfartsverket
Du ingår i en SAR-besättning som består av två piloter, en vinschoperatör och en ytbärgare. Vi söker nu piloter för tjänstgöring som styrman.

Kvalifikationskrav:
Vem är du?
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska ha mycket god förmåga att samarbeta med andra då du kommer att arbeta i nära kontakt med dina besättningskollegor, dels på basen och dels ombord på helikoptern. Det är också viktigt att du har förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du ska kunna väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och du ska visa på god omdömesförmåga i kontakten med kollegor, i agerande och vid beslut.

De formella krav vi ställer är:
• Innehavare av EASA CPL(H)+IR(H) och ATPL teori
• 1 000 flygtimmar på helikopter
• 250 flygtimmar som befälhavare på helikopter
• 85 flygtimmar IFR-erfarenhet
• MCC-behörighet, dock inte nödvändigt om du är innehavare av ATPL + IRME (H)
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Meriterande är:
• Erfarenhet i flerpilotverksamhet på tvåmotorig helikopter
• Erfarenhet på AW139
• Erfarenhet från SAR, HEMS, NVG eller fjällflygning

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap, så du får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med

riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Den här rekryteringen gäller flera tillsvidareanställningar som ska tillsättas snarast. Basering är ännu ej fastställd. Sjöfartsverket tillämpar 12 månaders provanställning under utbildningstiden.
Intervjuer kommer att hållas via Skype under februari månad 2021.

Upplysningar:
Flygchef Carl-Johan Malmberg, 010-478 56 33 eller carl- johan.malmberg@sjofartsverket.se

Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan, tillsammans med relevanta intyg, senast den 29 januari 2021.
Diarienummer: 21-00143

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Arbetsplats Arbetsgivare
Sjöfartsverket
---
--- ---
Sverige
Sjöfartsverket
---
--- ---
Sverige
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Flygchef Carl-Johan Malmberg
carl-johan.malmberg@sjofartsverket.se
010-478 56 33
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2021-01-29
Ansökan sker via företagets hemsida https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=217&ProjectId=189929&MediaId=3588

Ansvarig för denna annons: Sjöfartsverket (202100-0654)
Skapad: 2021-01-08 09:24:40
Senast uppdaterad: 2021-01-08 09:26:25

Till listan med alla annonser

Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn