Flygtorget.se

Systemingenjör med inriktning teknisk order och GSE

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab AB

Tjänstebeskrivning:
Har du intresse för materielunderhåll med fokus inom flygområdet? Trivs du också att bistå med tekniskt stöd och verkar som sakkunnig i tekniska underhållsfrågor och utredningsärenden? Vi söker nu dig som vill vara med och bidra till det viktiga arbetet i att säkerställa den kontinuerliga luftvärdigheten!

Din framtida utmaning
Vi söker en medarbetare till tjänsten som systemingenjör med ansvar för frågor inom fortsatt luftvärdighet rörande hantering av tekniska ordrar och Ground Support Equipment (GSE). Du kommer arbeta med teknisk dokumentation, uppdatering av uppföljningssystem för flygunderhåll inom befintliga och framtida materielsystem.


Arbetsuppgifterna rör i första hand Försvarsmaktens flygande system såsom JAS 39, helikoptrar, obemannade flygsystem samt GSE och utförs i Försvarsmaktens befintliga informationssystem bl.a. Fenix. Systemet bygger på programvaran Maintenix. I tjänsten ingår vissa resor, främst inrikes.

Kvalifikationskrav:
Din profil
Vi tror att du har lägst gymnasieutbildning inom exempelvis teknik/flygteknik och/eller högskolestudier inom relevant område. Du har vana av att arbeta med teknisk dokumentation.

Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av arbete med underhållsplanering och/eller erfarenhet av flygsystem, men det är inget krav.

I arbete ingår många kontaktytor och där kommer din samarbetsförmåga och din förmåga att skapa nya relationer att vara en viktig del. Det är också viktigt att du kan strukturera ditt arbete och gillar att ta egna initiativ inom givna regelverk. Du ser lösningar i problem och kan fånga upp andras behov.

Din personliga utveckling är viktig för oss och stora möjligheter finns beroende på bakgrund och intresse.

För att lyckas i ditt arbete krävs goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av
Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelningen Camo and Logistic Services består av tre sektioner och har ca 80 medarbetare placerade i Linköping, Arboga, Såtenäs, Järfälla, Luleå, Växjö och Uppsala. Vi arbetar bl a med att kundanpassa underhållsinformation, driftuppföljning, systemförvaltning och logistikplanering samt framtagande av styrande rutiner och regelverk för våra kunders underhållsverksamhet.

Våra huvudkunder är Försvarets Materielverk (FMV) och Försvarsmakten (FM). Avdelningen arbetar även i större projekt inom Saab.

Vi är en del av affärsområdet Support & Services

Kontaktinformation
Johan Sjöberg, rekryterande chef
+46 10-2169873
Johan.b.sjoberg@saabgroup.com

Välkommen in med din ansökan!

Arbetsplats Arbetsgivare
Saab AB
---
--- ---
Linköping, Sverige
Saab AB
---
--- ---
Linköping, Sverige
Mer om arbetsplatsen


http://saabgroup.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Johan Sjöberg, rekryterande chef
Johan.b.sjoberg@saabgroup.com
+46 10-2169873
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2021-01-31
Ansökan sker via företagets hemsida https://www.saab.com/career/job-opportunities/systemingenjor-med-inriktning-teknisk-order-och-gse1

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2021-01-12 12:51:50
Senast uppdaterad: 2021-01-12 12:51:50

Till listan med alla annonser

Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn