Flygtorget.se

Instruktör till flygteknikprogrammet på Nyköpings gymnasium

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Nyköpings Gymnasium

Tjänstebeskrivning:
Om arbetsplatsen
I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Barn Utbildning Kultur ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbiblioteket och barnkultur.

Nyköpings gymnasium är den största gymnasieskolan i Nyköping. Vi har elva nationella program - varav sex är yrkesprogram, fyra olika introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Hos oss arbetar över 280 personer med att inspirera och motivera, hjälpa och stötta våra 1600 elever att lyckas med sina studier utifrån sina förutsättningar.

Vår helhetsidé bygger tydlighet, meningsfullhet, elevers medskapande och medvetna goda möten. Helhetsidén är länken mellan läroplanens uppdrag och vår vardag. Den vägleder oss i våra pedagogiska möten med alla elever.

Flygteknik Technical Training ligger vid Nyköpings internationella flygplats, Skavsta, cirka 7 km från Nyköpings tätort. Skolan har runt 110 elever och bedriver en av landets mest avancerade tekniska gymnasieutbildningar i rymliga fräscha och välutrustade lokaler.

Våra utbildningar har riksintag och vi utbildar elever till flygmekaniker på Nyköpings gymnasium och till flygtekniker på Yrkeshögskola. Vi har ett gott samarbete med branschen som möjliggör för eleverna att få bra praktikplatser både i Sverige och utomlands. På området finns elevbostäder, matsal, flygplats, hotell med mera.

Läs gärna mer om skolan och våra utbildningar på vår webbplats https://nykoping.se/flygteknik

Arbetsuppgifter
Vi söker en kreativ, initiativrik och serviceinriktad medarbetare som instruktör/lärare som vill vara med att forma morgondagens flygmekaniker och flygtekniker.

All utbildning bedrivs enligt de europeiska luftfarts-bestämmelserna Del 66 och Del 147 samt den nationella läroplanen (GY 2011) och nationella kursplaner. Undervisning och kvalitetsarbete bedrivs enligt fastlagda rutiner i vår utbildningshandbok MTOE (Maintenance Training Organisation Exposition). Du kommer att arbeta med vuxna elever på våra YH-utbildningar samt elever i årskurs 1 till 3 på gymnasienivå, vi ser därför att det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar, men det är inget krav.

I utbildningen får eleverna får arbeta med skolans tiotal flygplan som innefattar allt ifrån mindre flygplan såsom Piper PA- 28 till de större passagerarflygplanen SAAB 340 och SAAB 2000. Skolans senaste tillskott är två stycken Cessna Citation II. Vårt utbildningsmaterial uppfyller kraven enligt Transportstyrelsen, Skolverket och EASA. I dina arbetsuppgifter ingår även att ha kontakt med våra samarbetspartners i branschen och besöka eleverna ute på deras praktikplatser.

Kvalifikationskrav:
Du har en flygteknisk utbildning och har arbetat i flygteknisk verksamhet. Du har goda språkkunskaper, både i svenska och engelska och är villig att vara med och ta ansvar för att utveckla arbetet vid Flygteknik Technical Training.

Det är meriterande om du
* innehar eller har innehaft flygteknikercertifikat del 66, kategori B1 och/eller B2, eller motsvarande * har erfarenhet och är intresserad av el och elektronik
* har tidigare pedagogisk erfarenhet
* har arbetat med ungdomar

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2021-06-16
Referensnummer: A1035277

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid


Kontaktperson
Jonas Axelsson Resultatsenhetschef
073-773 71 43
jonas.axelsson@nykoping.se

Övrigt
Fackliga företrädare

Lärarförbundet
0155-24 84 67

Lärarnas Riksförbund
070-378 34 20

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg - Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Arbetsplats Arbetsgivare
Nyköpings Gymnasium
---
--- ---
Nyköping, Sverige
Nyköpings Gymnasium
---
--- ---
Nyköping, Sverige
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2021-07-16
Ansökan sker via företagets hemsida https://recruit.visma.com/spa/sv/public/apply?guidAssignment=a0f89979-1e81-4165-804c-2f3577f0d6b9&fo

Ansvarig för denna annons: Nyköpings kommun (212000-2940)
Skapad: 2021-06-02 08:00:21
Senast uppdaterad: 2021-06-02 08:00:21

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn