Flygtorget.se

Flygkoordinator till Umeå

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Svenskt Ambulansflyg

Tjänstebeskrivning:
Har du erfarenhet av att ha jobbat på ett OP/OCC som Flight Operations Officer (FOO) eller Flight Operations Assistent (FOA) eller motsvarande, trivs i en dynamisk miljö och vill vara med och bygga upp ett nationellt ambulansflyg i Sverige?

Arbetsbeskrivning
KSA:s flygkoordineringscentral (FKC) ska ansvara för bland annat medicinsk prioritering, färdplanering och koordinering av flygambulansuppdrag. FKC är bemannad dygnet runt årets alla dagar . . Flygkoordinatorer ska tillsammans med medicinsk personal i FKC, flygbesättning, tekniker och medicinsk personal ombord säkerställa att flygprogram och uppdrag kan genomföras i enlighet med gällande policys och procedurer. Arbetsuppgifterna för en flygkoordinator är många och varierande och innefattar bland annat resursplanering, färdplanering, flight following och rapportering. Som flygkoordinator måste man med hänsyn tagen till t ex väder och vind, teknisk status på flygplanen, tjänstgöringsregler för flygpersonal och öppettider på flygplatser använda tillgängliga resurser på bästa sätt för att genomföra flygambulansuppdragen. Samtidigt som ett dagsprogram ska planeras och genomföras måste FKC säkerställa att det finns resurser tillgängliga för akuta uppdrag.
FKC personal kommer att arbeta i helt nya moderna lokaler i Umeå vid Norrlands Universitetssjukhus.Kvalifikationskrav:
Kvalifikationer
Det är meriterande att du har bakgrund från kommersiell luftfart i en position som Flight Operations Officer (FOO) alternativt Flight Operations Assistent (FOA) eller motsvarande. Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning. Relevant arbetslivserfarenhet kan uppväga kravet på utbildning.
Det är viktigt att du har förmåga att arbeta och fatta beslut i pressade situationer, har hög stresstålighet och kan hantera många bollar i luften samtidigt. Du är strukturerad och noggrann. Du kan arbeta självständigt och tar egna initiativ, har god samarbetsförmåga och är en problemlösare. Du är ansvarsfull, och du har lätt för att lära dig nya arbetsuppgifter.

Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt. Du ska ha goda kunskaper i Office-paketet (Word och Excel) och ha en generellt god IT kunskap. Tjänsten är säkerhetsklassad varför du ska kunna visa registerutdrag ur belastningsregister utan anmärkning.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Eftersom Svenskt Ambulansflyg är en myndighet är de ansökningar som kommer in till oss en allmän handling. Uppgifterna kan därmed komma att lämnas ut i enlighet med offentlighetsprincipen.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter på https://www.svenskt-ambulansflyg.se

Arbetsplats Arbetsgivare
Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå
Umeå, Sverige
Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå
Umeå, Sverige
Mer om arbetsplatsen
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA) bildades 2016 och medlemmarna utgörs av Sveriges samtliga regioner. KSA:s ändamål är att för medlemmarnas räkning tillhandahålla ambulansflyg dygnet runt, året runt. Syftet är att effektivisera ambulansflyget för att öka patientnyttan och patientsäkerheten genom samordning av gemensamma resurser. KSA har beställt sex stycken EMS utrustade PC-24 flygplan som tillverkas av Pilatus Aircraft Ltd. och som levereras under andra halvan av 2021. Flygplanen kommer, tillsammans med piloter, tekniker och medicinsk personal att baseras på beredskapsbaser som blir etablerade på Umeå, Stockholm/Arlanda och Göteborg/Landvetter flygplats. Operationen kommer att koordineras från en flygkoordineringscentral som etableras i Umeå. Piloter och medicinsk personal kommer att ha beredskap dygnet runt, årets alla dagar, för att på så sätt vara redo att på kort varsel påbörja ett flygambulansuppdrag. Operationsområdet kommer att innefatta hela Europa. Flygkoordineringscentral och förbundskansli kommer vara belägna i nybyggda lokaler på sjukhusområdet i Umeå.

https://www.svenskt-ambulansflyg.se
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Peter Östgård, Chef FKC
peter.ostgard@svenskt-ambulansflyg.se
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2021-06-18
Ansökan skickas med e-post jobs@svenskt-ambulansflyg.se
Märk din ansökan med Flygkoordinator

Ansvarig för denna annons: Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (222000-3152)
Skapad: 2021-06-10 10:45:19
Senast uppdaterad: 2021-06-10 10:46:30

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn