Flygtorget.se

Flygtekniker & Mekaniker till Sikorsky och Agusta

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab AB

Tjänstebeskrivning:
Känner du dig redo för nya utmaningar och har ett intresse för flygunderhåll, då kan vi ha tjänsten för dig!

Din framtida utmaning
Saab har långa underhållskontrakt med Försvarsmakten inom helikopterunderhåll och söker nu ett antal nya medarbetare till vårt team på Malmen/Linköping. Avdelning Support Solution är en verksamhet som präglas av många helhetsåtaganden gentemot våra civila och militära kunder inom flyg- och helikopterbranschen runt om i Sverige och Norden.

Vi söker Tekniker & Mekaniker som vill jobba både på Agusta 109 LUHS (HKP 15) och Sikorsky UH-60 Blackhawk där behovet är långsiktigt och störst för tillfället. Du kommer vara en del i ett blandat team av mekaniker/tekniker och i huvudsak jobba med tungt underhåll. Felsökning och avhjälpande underhåll kommer också att vara en del av din vardag.

Våra sektioner stödjer varandra personellt vilket kan innebära möjligheter att tillfälligt få arbeta med andra flygplan- och helikoptertyper.

Kvalifikationskrav:
Den du är idag
Du behöver kunna arbeta självständigt, vilket innebär att du är flexibel och kan ta egna initiativ när det är nödvändigt. Du kommer att arbeta både enskilt och som en del av ett team. Därför är det viktigt att du har förmågan att kunna skapa och underhålla goda relationer både med kund och medarbetare.

Ditt dagliga arbete kommer att utföras med personligt ansvar och med hjälp av regler, instruktioner och rutiner likväl som med hjälp av kollegor.

Du behöver vara noggrann som person med förmågan att utföra arbetet med rätt kvalitet med siktet inställt på leveranstider. Du behöver vara flexibel och kunna arbeta både med praktiska och teoretiska uppgifter inom kontraktet ramen för våra åtaganden.

Krav
- Mekaniker utbildning med Godkänt betyg från EASA Part 147 skola
- Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande
- Dokumenterad arbetslivserfarenhet från flygunderhåll
- B-körkort
- Godkänd flygteknikerutbildning Cor B1.3

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter. Verksamheten bedrivs i Sverige, Brasilien, Norge, Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA. Läs mer om oss här:

https://www.saab.com/about/company-in-brief/organisatio

Avdelningen Support Solution består i dag av ca 275 medarbetare men behöver bli fler. Vi finns i Linköping (Tannefors/Malmen), Nyköping, Ljungbyhed, och Stavanger. Vi har en bred verksamhet både avseende civilt och militärt flygunderhåll på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar. Sektionen Military Rotory Wing som Du blir en del av, ingår i Support Solution och består i dagsläget av ca 75 personer och arbetar i kundens hangarer på Helikopterflottiljen på Malmen och i Ronneby.

Vi erbjuder all vår personal anställningstrygghet och respekterar våra anställdas behov av balans mellan arbete och fritid. Vi tar hand om vår personal, värdesätter lojalitet och att Du kan stå bakom vår värdegrund och våra ledord - förtroende, kunskap, vilja.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här:

https://www.saab.com/career/saab-life/why-saab/benefits-in-sweden

Arbetsplats Arbetsgivare
Saab AB
---
--- ---
Linköping, Sverige
Saab AB
---
--- ---
Linköping, Sverige
Mer om arbetsplatsen
Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

http://saabgroup.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2022-03-12
Ansökan sker via företagets hemsida https://bit.ly/3qdQooA

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2022-01-11 09:18:43
Senast uppdaterad: 2022-01-11 11:38:36

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn