Flygtorget.se

Flygplatstekniker - Jönköping Airport

Antal tjänster: 4
Arbetsgivare: Jönköping Airport AB

Tjänstebeskrivning:
Flygplatstekniker – Ett omväxlande jobb för dig som vill arbeta på en flygplats.

Är du sugen på att byta yrkeskarriär och prova något nytt? Vill du vara med när vi utvecklar flygplatsen till en ny nivå? Då har du hittat rätt!

Hos oss får du frihet under ansvar, härliga kollegor och ett omväxlande jobb!

Om oss
Jönköping Airport AB ägs sedan 2010 av Jönköpings kommun. Vi är ca. 40 personer som arbetar inom Jönköping Airport men totalt har ett hundratal personer flygplatsen som sin dagliga arbetsplats. Våra värdeord: säker, smidig och personlig genomsyrar hela verksamheten där vi erbjuder en unik och spännande arbetsplats.

Om tjänsten
Jönköping Airport AB söker nu medarbetare till vår driftavdelning i rollen som Flygplatstekniker. Här får du sköta alla delar runt ett flygplans ankomst och avgång. Arbetsuppgifterna består bl.a. av lastning och lossning av bagage och frakt, arbete som flygplatsbrandman/kvinna och köra ett flertal olika tunga specialfordon. I tjänsten kommer det att ingå utbildning till flygplatsbrandman/kvinna.

Du kommer även arbeta med snöröjning av bana och uppställningsplatser samt gräsklippning av fältområden.

Tjänsten har mycket goda möjligheter till kompetensutveckling.

I en unik och spännande miljö har du möjlighet att ha flygplatsen som din arbetsplats där din vardag präglas av ansvar, säkerhet och hög grad av variation. Vår satsning på miljö och hållbarhet är ett arbete som har pågått under flera år och även här kommer flera spännande projekt under de kommande åren. Vi erbjuder förmåner som bl.a. friskvårdsbidrag, möjlighet att nyttja både sporthall och gym mm.

Kvalifikationskrav:
Vem är du?
Du som söker bör ha några års arbetslivserfarenhet som uppskattar ett rörligt, fysiskt och omväxlande arbete. Tjänsten passar dig som trivs med skifttider som är förlagda under både veckodagar/nätter och helger. Du är en driven lagspelare som sprider glädje och energi och har ett naturligt säkerhetstänk. Du trivs att arbeta tillsammans i grupp, är snabblärd och kan hantera stundtals stressiga situationer. Stor vikt läggs på din personliga lämplighet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst tvåårig gymnasieutbildning, med goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi har även krav på att du har ett C-körkort.

Tjänsten ställer även krav på god fysisk förmåga och du måste uppfylla de grundkrav som ställs för flygplatsbrandman enligt gällande regelverk.

Eftersom skifttiderna innebär tidiga morgnar och sena kvällar måste du ha tillgång till bil för att kunna ta dig till och från flygplatsen.

Meriterande
Om du har maskinvana i form av hjullastare, truckkort B eller erfarenhet från snöröjning är det ett stort plus. Tidigare kunskaper inom flygplatsdrift, utbildad brandman eller flygplatsbrandman är mycket meriterande.

Eftersom vi strävar efter mångfald och jämställdhet på arbetsplatsen så värderas erfarenheter och kunskaper från olika språk och kulturer. Då avdelningen främst består av män ser vi gärna kvinnor som sökande.

Omfattning
- 4 tjänster. Tillsvidare. Skiftgång.
- 2 Heltid samt 2 deltid (50-75%)
- Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsvillkoren styrs av BÖK20, Branschöverenskommelse för flygplatser inom Visions avtalsområde.

Ansökan
Urval sker löpande så tveka inte på att skicka din ansökan redan idag och bifoga utförligt cv och personligt brev.

Välkommen med din ansökan, märkt ”Flygplatstekniker”, senast 1 februari till jobb@jonkopingairport.se. Intervjuer kommer preliminärt påbörjas med start v4.

När du skickar in din ansökan godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekryteringsändamålet. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för HR och rekryterande personer inom organisationen i enlighet med GDPR och sparas i 2 år.

Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter finns att läsa på vår hemsida.

https://jonkopingairport.se/om-oss/behandling-av-personuppgifter

Övrigt
Eftersom arbetet är placerat på flygplatsen, som är ett skyddsobjekt med höga säkerhetskrav, så kommer en säkerhetsprövning genomföras med utdrag ur belastningsregistret före anställning.

Du kommer även att behöva uppvisa intyg för sysselsättning (arbete, utbildning etc.) som täcker de senaste 5 åren tillbaka. Mer information om vad säkerhetsprövningen innebär finner du här: http://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Flygplatsen också är en del av totalförsvaret där personalen krigsplaceras.

Vill du ha ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jimmy Bratt 036-31 12 29 eller för frågor om rekryteringen, Administrativ chef Anders Hallin 036-31 12 18.

Facklig representant för Vision är Christer Dahlberg 0703 - 94 26 00.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats Arbetsgivare
Jönköping Airport AB
Flygplatsvägen
55593 Jönköping
Sverige
Jönköping Airport AB
Flygplatsvägen
55593 Jönköping
Sverige
Mer om arbetsplatsen


https://jonkopingairport.se
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Anders Hallin Administrativ Chef
036-31 12 18
Jimmy Bratt Ramp- och fältchef
036-31 12 29
Christer Dahlberg Flygplatstekniker / Facklig Ordf
0703-94 26 00
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2022-02-01
Ansökan skickas med e-post jobb@jonkopingairport.se

Ansvarig för denna annons: Jönköping Airport AB (556792-9905)
Skapad: 2022-01-12 18:31:09
Senast uppdaterad: 2022-01-12 18:33:01

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn