Flygtorget.se

Systemingenjör ILS Helikopter

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: FMV

Tjänstebeskrivning:
Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Verksamhetsområde Flygförbandsmateriel (VerkO Flyg) har som uppgift att tillhandahålla försvarslogistik för i huvudsak Försvarsmaktens flygstridsförmåga. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, svensk och utländsk industri och andra enheter inom FMV.

Inom VerkO Flyg återfinns samtliga flyg- och helikoptersystem samt flygsäkerhetsmateriel. Avdelningen Helikopter ansvarar för utveckling, anskaffning och vidmakthållande av helikoptersystemen HKP14 (NH-90), HKP15 (A109 LUH), HKP16 (UH-60M Black Hawk) samt Flygbasmateriel.

Inom avdelningen Helikopter finns enheterna Helikopter 14 och Helikopter 15/16 i Stockholm samt enheten Helikopter/flygbasteknik i Linköping.

Avdelning Helikopter avser nu rekrytera systemingenjörer inom området integrerat logistikstöd (ILS).

Arbetsuppgifter
Som Systemingenjör ILS kommer du att arbeta med både teknisk och administrativ handläggning av frågeställningar kopplat till driften och vidmakthållande av Försvarsmaktens helikoptersystem. Det innebär att du följer upp industrins utveckling av helikoptersystemen, granskar leveranser samt säkerställer att förutsättningar finns för införandet i Försvarsmaktens verksamhet.

Du är en viktig del i projektteamet och bidrar till att driva fram projekten i mål för att kunna ta fram underhållsystem och Ground Support Equipment (GSE) för respektive helikoptersystem till Försvarsmakten. I rollen som ILS-ingenjör skapar du även förutsättningar för materielförsörjningen inom ILS och genomför upphandlingar av materiel och tjänster. Rollen innebär täta kontakter med leverantörer och med Försvarsmakten.

Resor i tjänsten förekommer, såväl inrikes som utrikes.

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som
Du är civil- eller högskoleingenjör inom för verksamheten relevant område eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har minst 1 års arbetslivserfarenhet efter akademisk examen och gärna med tidigare erfarenheter inom ILS eller motsvarande område. Har du kunskaper inom flygsystem ses det som ett stort plus.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av offentlig upphandling och kunskaper om LOU/LUFS. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat med internationella projekt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du prestigelös, pålitlig och noggrann. Du har en god samarbetsförmåga och fungerar bra i grupp samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du tycker om problemlösning och driver dina projekt framåt tills projekten är avslutade.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad vid sektionen VerkO Flyg Hkp i Linköping eller i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid denna rekrytering samarbetar FMV med Randstad Engineering. Vid frågor ber vi dig kontakta Emma Forsman, rekryteringskonsult på 0702-438407 alt emma.forsman@randstad.se

Sista ansökningsdag är 2022-08-21

Välkommen med din ansökan.

Arbetsplats Arbetsgivare
FMV
Linköping
--- ---
Sverige
FMV
Linköping
--- ---
Sverige
Mer om arbetsplatsen
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

http://fmv.se
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2022-08-21
Ansökan sker via företagets hemsida https://www.fmv.se/jobb--karriar/lediga-jobb/systemingenjor-ils-hkp/

Ansvarig för denna annons: Försvarets materielverk (202100-0340)
Skapad: 2022-07-13 09:47:46
Senast uppdaterad: 2022-07-13 09:47:46

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn