Flygtorget.se

Systemingenjör inriktning drivmedelsmateriel till Flygområdet, Linköping

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: FMV

Tjänstebeskrivning:
Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Verksamhetsområde Flygmateriel har som uppgift att tillhandahålla försvarslogistik för i huvudsak Försvarsmaktens flygstridsförmåga, där enheten Flygbassystem levererar försvarslogistik inom bl.a. Flygbas- och Drivmedelsmateriel.

Försvarsmakten befinner sig i en expansiv fas, där kraven på FMV att leverera materiel och systemstöd är mycket stora. Med Försvarsmaktens inriktning att upprätta nya förband och återetablering på flertal orter kommer drivmedelsområdet att hamna i fokus för lösande av uppgift inom mark-, sjö- och luftarenan. Vi söker nu en systemingenjör inom området Drivmedelsmateriel.

Arbetsuppgifter
Som systemingenjör inom Drivmedelsmateriel kommer du med din tekniska kompetens att ta fram kravspecifikationer för ny materiel, driva anskaffningar med stöd av projektledaren och inköpare inom ramen för LOU/LUFS samt genomföra uppföljningar och avslut av anskaffningarna.
Jobbet innebär att du följer upp materielen som är i drift, under hela dess livscykel. Du föreslår åtgärder för att förbättra, modifiera eller avveckla materielen. Jobbet innebär även att företräda myndigheten mot leverantörer och du kommer att representera myndigheten mot Försvarsmakten och andra myndigheter.

Vi arbetar i team med projektledare, produktledare, ingenjörer, inköpare och jurister. Du kommer att arbeta både med små och stora uppdrag, samt knyta kontakter både i Sverige och utomlands.

Som systemingenjör deltar du i diskussioner om systemens design och funktioner. Du deltar även vid validering och verifiering samt hanterar löpande driftärenden.

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som
Du har 3-årig teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Har du utbildning inom materielsystemets teknikområden är det meriterande.

Du har erfarenhet av tekniskt projektarbete och vi ser det som en fördel om du arbetet med upphandling av tekniska system och då gärna inom drivmedelsmateriel området.

Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som engelska, och givetvis har du god datorvana. Resor inrikes som utrikes ingår i tjänsten så körkort B krävs för tjänsten.

För att trivas och lyckas i arbetet hos oss ser vi att du trivs med att jobba tillsammans med andra och har mycket god samarbetsförmåga. Samtidigt är du strukturerad, har ett gott omdöme och är självgående. Motivation för arbetet är också en viktigt för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Linköping.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Mikael Svensson, OFR/O Henry Joona och OFR/S Madeleine Lithander. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Thomas Johansson på telefon 0766-074428. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare Lina Johansson på Lina.Johansson02@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2022-10-03.

Välkommen med din ansökan.

Arbetsplats Arbetsgivare
FMV
Linköping
--- ---
Sverige
FMV
Linköping
--- ---
Sverige
Mer om arbetsplatsen
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

http://fmv.se
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2022-10-03
Ansökan sker via företagets hemsida https://bit.ly/3DoDzPq

Ansvarig för denna annons: Försvarets materielverk (202100-0340)
Skapad: 2022-09-15 14:55:31
Senast uppdaterad: 2022-09-15 14:55:31

Till listan med alla annonser

TFHS
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn