Flygtorget.se

Operations Control Center-medarbetare

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab

Tjänstebeskrivning:
Din Roll
Avdelningen Flight Operations ansvarar för all flygoperativ verksamhet inom affärsområdet Aeronautics och omfattar affärsflyg, charterflyg, provflyg, mål- och mätflyg. Denna tjänst är en heltidstjänst med basering i Linköping och gäller i huvudsak inom delen för affärs- och charterflyg. Du blir en del av OCC och arbetar med flygverksamheten nationellt och internationellt.

I din roll som medarbetare inom Operation Control Center (OCC) kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av:
- Bokning av flygningar samt besättningsplanering.
- Hjälpa besättningar med bokningar av hotell, hyrbilar samt viss färdplanering.
- Planera och följa upp besättningars arbetstider och utbildningar.
- Tillsammans med tekniska sidan planera tillsyn av flygplan.
- Framställa rapporter.
- Viss beredskapsverksamhet ingår.

Kvalifikationskrav:
Din Profil
Vi tror att du som söker tjänsten har stort intresse för flyg.

Du arbetar bra tillsammans med andra samt har förmågan att ta egna initiativ. Du är bra på att planera, organisera och prioritera samt kommunicerar på ett tydligt och klart sätt. Du följer upp och söker feedback från kunder för att säkerställa kundnöjdhet.
Som person är du lugn, uppmärksam, tillmötesgående, har förmågan att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Erfarenhet av projektledning och/eller logistikbranschen är meriterande.
Goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift är ett krav.
God datavana är ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av
Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.
Läs mer om oss här:

https://www.saab.com/about

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.
Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här:

https://karriarforetagen.se/foretag/saab-2/

Som OCC-medarbetare hos oss ingår att vara en del av det team som planerar och levererar helheten till våra kunder. Samverkan med både externa och interna kunder är en del av vardagen. Att arbeta inom vår sektion, Corporate Flight Services, är att arbeta i ett flygbolag som bedriver privata och kommersiella flygtransporter globalt. Teamet består av flygande besättningar, planerings- och ledningspersonal.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här:

https://www.saab.com/career/saab-life/why-saab/benefits-in-sweden

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Arbetsplats Arbetsgivare
Saab
Linköping
--- ---
Sverige
Saab
Linköping
--- ---
Sverige
Mer om arbetsplatsen
Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

http://saabgroup.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2022-10-22
Ansökan sker via företagets hemsida https://bit.ly/3LA08CX

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2022-09-22 10:49:33
Senast uppdaterad: 2022-09-22 10:49:33

Till listan med alla annonser

TFHS
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn