Flygtorget.se

Flygtekniker - Instruktör

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab

Tjänstebeskrivning:
Är flygplan det roligaste du vet? Är du en flygtekniker som är redo för nya utmaningar och att ta nästa steg i din utveckling? Har du ett intresse av att utveckla andra människor och lära ut dina kunskaper?

Då är just denna tjänst något för dig!

Din roll
Du kommer vara del av ett team med duktiga instruktörer som tar fram och genomför ett brett utbud av teoretiska och praktiska kurser inom flygområdet. Vi erbjuder bland annat typkurser för tekniker, tekniska pilotutbildningar och familiseringskurser för Gripen C/D, Gripen E, Saab 2000, Saab 340 samt Bombardier Global 6000, skillnadskurser mellan civila och militära plattformar, Human Factors-utbildningar samt utbildningar riktade till produktion/underhåll av civila och militära flygplan och helikoptrar.

Våra kunder är civila och militära operatörer både nationellt som internationellt, vilket innebär att vårt utbildningsmaterial i huvudsak är på engelska och kurserna levereras antingen på svenska eller på engelska. Eleverna är i huvudsak flygtekniker, flygingenjörer, piloter, produktionspersonal och övrig underhållspersonal.

Tjänsten innebär att ta fram utbildningsmaterial och examinationsfrågor, genomföra utbildningar och att tillsammans med teamet, utvärdera och arbeta med att förbättra befintliga utbildningar och att utveckla nya kurser.

De flesta av våra utbildningar genomförs Saabs lokaler i Linköping (Tannefors), men resor inom Sverige och internationellt förekommer.

Placeringsort:
I dagsläget är alla våra instruktörer placerade i Linköping (Tannefors), varifrån vår verksamhet huvudsakligen bedrivs. Om du är intresserad av tjänsten men bor i en annan del av landet – sök! Det finns det möjlighet att få placeringsort på ett annat Saab-kontor, men det kommer att innebära en hel del resor till Linköping.

Kvalifikationskrav:
Din profil
För att lyckas och trivas i rollen som instruktör hos oss är behöver du ha stor social kompetens, vara ansvarstagande, tydlig och ha lätt för att samarbeta. Du är en god kommunikatör, trivs med att prata inför andra och är villig att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Som instruktör är det viktigt att du har viljan och förmågan att lära ut till andra, men det är även viktigt att du är intresserad av att själv fortsätta utvecklas och lära dig nya saker och ta till dig ny teknik samt att ha en administrativ förmåga.

Eftersom vi har elever från världens alla hörn, är det viktigt att du är öppensinnad, nyfiken på och har förståelse för andra kulturer.

Rollen kräver att du:
• Är EASA-certifierad B1.1- och/eller B2-tekniker och har genomfört grundpraktiken
• Innehar typcert för minst en flygplanstyp
• Talar och skriver flytande svenska och engelska
• Har vana av att arbeta med datorer

Det är meriterande om du:
• Innehar typcert för Saab 340, Saab 2000, Global 6000, Global 6500 eller Gripen C/D/E
• Har erfarenhet av att utbilda och/eller utveckla utbildningsmaterial
• Har erfarenhet från en flygteknisk underhållsmiljö och/eller är insatt i de regelverk som styr flygunderhåll eller flygtekniksutbildning

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Det du blir en del av
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Aviation Services, en affärsenhet inom affärsområdet Aeronautics, levererar en mängd olika service- och supportlösningar till den militära och kommersiella flygindustrin. Sektionen Aviation Technical Training består av ca 30 medarbetare som utvecklar och genomför utbildningar inom flygområdet. Sektionen växer och söker fler medarbetare för att möta våra kunders behov av utbildning.

Sista ansökningsdag är 2022-12-12, men rekrytering sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Arbetsplats Arbetsgivare
Saab
Linköping
--- ---
Sverige
Saab
Linköping
--- ---
Sverige
Mer om arbetsplatsen
Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

http://saab.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2022-12-12
Ansökan sker via företagets hemsida https://www.saab.com/career/job-opportunities/flygtekniker---instruktor

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2022-11-14 14:49:21
Senast uppdaterad: 2022-11-14 14:50:44

Till listan med alla annonser

Flygrevyn
Pilotshop
Pilotshop
Air-BP
HDI
Flygtorgets nyhetsbrev