Flygtorget.se

Är du vår nästa Flygtekniker eller Flygmekaniker?

Tjänstebeskrivning:
I rollen som flygtekniker eller flygmekaniker hos Svensk Luftambulans får du möjligheten att arbeta med tungt underhåll och komponentunderhåll på ambulanshelikoptrar. Vi söker dig med rätt certifieringar och en stark kvalitets- och säkerhetsmedvetenhet. Ansök redan idag för att bli en del av vårt tekniska team och bidra till vårt viktiga uppdrag att rädda liv!

Om Svensk Luftambulans
Svensk Luftambulans (SLA) är ett, av regionerna i Värmland, Dalarna, Norrbotten och Västerbotten, helägt kommunalförbund med uttalad vision och ambition om att få fler regioner att välja SLA för sin ambulanshelikopterverksamhet. SLA har som uppdrag att ansvara för den flygoperativa driften av ambulanshelikopter åt medlemmarna på baserna i Gällivare, Lycksele, Karlstad och Mora. Flygoperativa verksamheten bedrivs i såväl dager som mörker, med och utan NVIS, VFR samt IFR. Underhållet bedrivs under eget Part-145 tillstånd. I samtliga regioner är helikoptern fullt utrustad för akut omhändertagande av patienter. SLA arbetar även för en gränslös verksamhet vilket innebär att uppdrag kan genomföras i angränsande regioner samt in i Norge. Läs mer om vår spännande verksamhet här:

https://svenskluftambulans.se

Placeringsort är på Karlstad flygplats där SLA har sitt huvudkontor och verkstad. Tjänsten innebär även tjänstgöring på övriga baser i SLA:s regi. Resor i tjänsten förkommer, både inrikes och utrikes. SLA erbjuder inflyttarservice vid behov.

Dina arbetsuppgifter
Vi behöver förstärka vår base maintenance organisation med en flygtekniker eller flygmekaniker. I rollen som flygtekniker eller flygmekaniker kommer du primärt jobba med tungt underhåll och komponentunderhåll. Du kommer även att arbeta med line maintenance vid de operativa baserna i SLA:s regi. Arbetet sker dagtid.

Som en del av vårt tekniska team kommer du erhålla bra förutsättningar att ytterligare förkovra dig inom yrket och vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationskrav:
Dina kunskaper och kompetenser
Vi söker dig med B1.3 COR samt kunskaper om Part-145. Du behöver också ha goda kunskaper i engelska och svenska, både tal och skrift, god datorvana samt B körkort. Det är meriterande om du även har EASA Part-66 B1.3 AML, B2 behörighet, struktur erfarenhet och erfarenhet av Gannet.

Även nyutbildade med Part-147 Basic Training eller Basic Examination (B1.3) uppmuntras att söka denna tjänst.

Som person är du ansvarstagande och har en utvecklad kvalitets-och säkerhetsmedvetenhet. Du trivs att arbeta både självständigt och i samarbete med andra samt är flexibel.

Rekryteringsprocessen påbörjas under ansökningstiden. Intervju och arbetspsykologiska tester kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. För kandidater som blir godkända på intervjuer och tester, men inte blir erbjudna jobb vid det här tillfället, sparas ansökningshandlingarna inför eventuellt framtida anställningar.

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad: 100% Dagtid
Ort: Karlstad

Referensnummer: RS/241369

Kontakt:
Viktor Petersson, Maintenance Manager Part-145, 0730886506
Roger Nordin, Chef Tekniska Avd, 0730884287

Facklig företrädare:
Nås via HR, Petra Eriksson, 010-8314226

Sista ansökningsdag:: 2024-08-11

Arbetsplats Arbetsgivare
Svensk Luftambulans
Karlstad
--- ---
Sverige
Svensk Luftambulans
Karlstad
--- ---
Sverige
Mer om arbetsplatsen


https://svenskluftambulans.se
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2024-08-11
Ansökan sker via företagets hemsida https://shorturl.at/f1TMx

Ansvarig för denna annons: Landstinget i värmland (232100-0156)
Skapad: 2024-06-24 16:00:05
Senast uppdaterad: 2024-06-24 16:00:05

Till listan med alla annonser

HDI
Pilotshop
Air-BP
Vemco
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev