Flygtorget.se

Flygtekniker/Mekaniker till Leveranshangar Gripen

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab

Tjänstebeskrivning:
Flygtekniker / Mekaniker till Gripen Leveranshangar

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din framtida utmaning
Vi söker nu mekaniker och tekniker till vår Gripen Leveranshangar i Linköping/Tannerfors där serieproduktionen av Gripen E är i full gång. För att klara framtida utmaningar och uppdrag behöver vi nu växa med nya medarbetare.

Leveranshangarens huvudsakliga verksamhet består av:
• Att genomföra verifieringar och funktionskontroller av grundflygplanet, bränsle & motor samt kontrollflyga alla serieflygplan innan de går för leverans till slutkund.
• Stötta Embraer på plats i Brasilien i deras uppbyggnad av sin produktionsförmåga och kompetens av Gripen E.
• Färdigställa nya raketstolar till serieflygplanen samt göra underhåll och reparationer på redan levererade raketstolar.
• Underhålla flygplan och apparater i serieproduktion.

Kvalifikationskrav:
Din profil
Vi söker dig som genomgått en EASA-utbildning med godkänd B1:1 alternativt B1:3. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av flygunderhåll inom flygplan eller helikopter, gärna militär flyg. Alternativt jobbar eller har jobbat i slutmonteringen på Saab i Tannefors.

För att trivas i den här rollen är du som person driven och framåt. Du gillar att jobba i grupp och använder dig av samarbete för att nå uppsatta mål. Du är mycket noggrann och har stort fokus på kvalité i ditt arbete.

Krav på mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Meriterande:
• EASA- eller RML-certifikat för Gripen 39C/D eller på annat flygsystem
• Annan erfarenhet på Gripen 39 C, D, E

Vi är en verksamhet i tydlig uppgång där vi satsar på personal, materiel och lokaler. Det kommer finnas möjlighet för personlig utveckling inom rollen. När du blivit mer varm i kläderna kommer nationella och internationella resor förekomma frekvent i tjänsten. Din anställningsort och huvuddelen av din arbetstid kommer vara i Tannefors, Linköping.
Arbetet är förlagt på dagtid.

Befattningen kräver att du?genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan,?i förekommande fall,?medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av
Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här:

https://www.saab.com/about

Ansökningsförfarande
I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Vänligen observera att urvalet påbörjas efter semestrarna v.34 och att vi därefter arbetar med löpande urval. Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare Linn Fälth (linn.falth@skill.se).

Arbetsplats Arbetsgivare
Saab
Linköping
--- ---
Sverige
Saab
Linköping
--- ---
Sverige
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2024-08-11
Ansökan sker via företagets hemsida https://www.saab.com/career/job-opportunities/flygteknikermekaniker-till-leveranshangar-gripen

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2024-07-08 13:23:00
Senast uppdaterad: 2024-07-08 13:23:00

Till listan med alla annonser

HDI
Pilotshop
Air-BP
Vemco
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev