Flygtorget.se

Flygplatstekniker / ingenjör till Saab i Arboga

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab AB

Tjänstebeskrivning:
Inom sektionen Airport Technology erbjuder vi tjänster riktade mot flygplatser.
Inom flygplatsområdet erbjuder vi en lång rad tekniska tjänster, allt från design av kontrolltorn till installationsprojekt, drift, underhåll och flygmätning av navigationshjälpmedel.

Vi har inom sektionen ett certifikat ifrån Transportstyrelsen att utföra flygtrafiktjänst, vilket tillsammans med hela sektionens arbete ständigt ska säkerställa att vi minimerar risken för flygsäkerhetspåverkan. Vi ett team kvalificerade medarbetare som har den breda och djupa kompetens som krävs för att skapa flygsäkerhetshöjande lösningar.
Vi vet att vi skapar mening och trygghet, vill du vara med?

Din Roll
Vi söker nu till vår enhet i Arboga två tekniker / systemingenjörer som vill arbeta med flygsäkerhet för tekniska system som finns på flygplatser. Tjänsten innefattar att när du är mogen, driva praktiskt förebyggande och avhjälpande underhåll på flygplatser i Sverige, vara systemförvaltare åt våra kunder samt vara med och ta fram nya lösningar på tekniska system. För att få utföra tjänsten behöver man vara certifierad och godkänd ATSEP( air traffic safety electronics personnel). Denna certifiering ingår i de interna/externa utbildningarna som Saab arrangerar för tjänsten, om du inte redan besitter den kunskapen.

Dessa två specifika tjänsterna innebär både uppföljning ute hos våra kunder/flygplatserna samt arbete med driftsprocesser och säkerhetsuppföljning hemma i Arboga. Du kommer vara en del av vårt förbättringsarbete och förvaltningen av våra åtaganden.

Tjänsten innebär cirka en till två veckors resdagar per månad.

Vi är en kundfokuserad, öppen och platt organisation där allas åsikter är välkomna, en förutsättning för vår utveckling framåt. Hela vårt arbete genomsyras av att vi har ett gott kundbemötande med flygsäkerhet i fokus och det betyder för oss att du som individ är både ansvarstagande och har en god social förmåga.

Kvalifikationskrav:
Din Profil
Tjänsten innebär en hel del mätteknik samt att följa upp och säkerställa tekniska system. Grundkunskap i elektronik är nödvändigt och förmågan att tolka teknisk dokumentation är avgörande för att lyckas i rollen. Eftersom tjänsten innebär kundkontakt och samtidigt många kontakter internt inom Saab, söker vi dig som är kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

Inom arbete med flygsäkerhetsystem är det viktigt att kunna utföra riskbedömningar varför du bör ha god analytisk förmåga och problemfritt kunna framföra strukturerade bedömningar.
Erfarenhet av flygplatssystem är meriterande.

Du har goda kunskaper i engelska och svenska såväl muntligt som skriftligt och är noggrann och systematiskt lagd.

B-körkort krävs.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av
Som flygplatstekniker/ingenjör ingår att vara en del i det team som levererar helheten till våra kunder. Samverkan med både externa civila och militära kunder och Saabs interna aktörer är en del av vardagen.

Du kommer arbeta tillsammans med erfarna systemförvaltare och tekniker där upplärningen till stor del består av samverkan. Du får inledningsvis en dedikerad mentor som på sikt byts ut mot en OJTI (On the Jobb Training Instructor) som lär ut de praktiska delarna. Därutöver är du en del av ett större åtagande och med i de projekt som sektionen driver mot kund.
Du kommer vara en viktig del av att skapa trygghet och säkerställa att Svenska flygplatser har den högsta flygsäkerheten. En vision som vi är stolta över. Saab - Keeping People and Society Safe.

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsterna kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

För mer fakta, se vår hemsida www.saabgroup.com.

Arbetsplats Arbetsgivare
Saab AB
---
--- ---
Arboga, Sverige
Saab AB
---
--- ---
Arboga, Sverige
Mer om arbetsplatsen


http://saabgroup.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Jens Fredensborg
+46 (10) 2171098
Rickard Pettersson
+46 (589) 397664
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2020-07-10
Ansökan sker via företagets hemsida https://saabgroup.com/career/vacancies/flygplatsteknikeringenjor-till-saab-i-arboga/

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2020-06-13 07:52:28
Senast uppdaterad: 2020-06-13 08:03:50

Till listan med alla annonser

Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn