Flygtorget.se

Flygtekniker Skaraborgs Flygflottilj F7

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Försvarsmakten

Tjänstebeskrivning:
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som flygtekniker kommer du att arbeta med underhåll, modifiering och reparationer på främst JAS 39 Gripen-systemet med ingående apparater.
Huvudsakliga arbetsuppgifter är tyngre flygunderhåll (base) på JAS39 Gripen och där du kommer att tillhöra Flygverkstad Såtenäs som består av cirka 65 personer. Du kommer att få utbildning på våra system och certifieras på JAS 39 Gripen. Befattningen kan innebära såväl utbildning som arbete på annan ort, både inom och utom landet.
Vid vissa situationer kan flygunderhållet komma att utföras under dygnets alla timmar och under fältmässiga förhållande. I ditt arbete ingår även att upprätthålla en god fysisk standard. Med anställningen i Försvarsmakten följer en skyldighet att utbildas och tjänstgöra i såväl nationella som internationella insatser.

Kvalifikationskrav:
Du har en godkänd utbildning på flygtekniskt skolsäte med påbyggnad till flygtekniker, som är godkänd av Transportstyrelsen enligt EASA Part-147, eller av FlygI godkänd utbildning.
- Du uppfyller även kraven för att efter genomförd praktik, erhålla Certifikat kategori B1.1.
- Svenskt medborgarskap
- Körkort klass B
- För anställning krävs godkänd härdplastundersökning (genomförs i samband med anställning)

Meriterande kvalifikationer
- Erfarenhet av militärt flygunderhåll
- Flygteknikercertifikat enligt JAR/EASA/RML
- Typkurs JAS 39 C/D
- Erfarenhet och kunskap om Försvarsmakten
- Genomförd värnplikt eller GU/GMU
- Godkänd Basic Training

Personliga egenskaper
Vi värdesätter stor noggrannhet, flexibilitet, högt säkerhetstänkande och god initiativförmåga.
Som person är du utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga då vi arbetar i arbetslag bestående av 4-6 medarbetare.
Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Dokument att bifoga ansökan
- Personligt brev
- Cv med referenser
- Aktuella behörigheter
- Gymnasiebetyg samt ev betyg från högskola/universitet
- Intyg/betyg från annan meriterande utbildning

Övrigt
- Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning (för ej redan anställda i försvarsmakten)
- Typ av befattning: Civil
- Omfattning: 100%
- Arbetsort: F 7 Såtenäs
- Tillträde enligt överenskommelse

Förfrågningar om befattningen kan göras till :
Chef Flygverkstaden: Martin Sävhage 0708-870087
Chef Flygplanverkstad: Eivon Robertsson 0510-477011, 0708-168335
Stf C Flygverkstad: Ewelina Hansson 0510-477012, 0732-016845


Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78
Välkommen med din ansökan senast 2020-10-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

1. Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den underhållsutrustning som hör till flygplanen. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma. 1. Flygunderhållsenheten består av en enhetsledning samt 11. 12.Flygunderhållskompaniet och flygverkstad.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Arbetsplats Arbetsgivare
Försvarsmakten
F7 Såtenäs
--- ---
Sverige
Försvarsmakten
F7 Såtenäs
--- ---
Sverige
Mer om arbetsplatsen


https://www.forsvarsmakten.se/sv/
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2020-10-31
Ansökan sker via företagets hemsida https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/ledigajobb/23446/flygtekniker-till-skaraborgs-flygflottilj

Ansvarig för denna annons: Försvarsmakten (002233-0000)
Skapad: 2020-10-06 10:19:53
Senast uppdaterad: 2020-10-06 10:26:00

Till listan med alla annonser

Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn