Flygtorget.se

Projektledare Helikopter 14

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: FMV

Tjänstebeskrivning:
Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en spännande tid där du som Projektledare Helikopter 14 kommer att vara en nyckelperson i arbetet framåt.

Om oss
Helikopter 14 är ett multinationellt helikopterprojekt och ett av världens mest avancerade flygsystem. Helikopter 14 är ett av Försvarsmaktens medeltunga helikoptersystem och utgör en kvalificerad resurs för bland annat transport av trupp och materiel, sjuktransport, sjöräddning och ubåtsjakt. Helikoptersystemet har driftsatts i slutgiltig konfiguration samtidigt som det pågår ett modifieringsprogram.

Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, svensk och utländsk industri samt andra enheter inom FMV. Utvecklingen av Helikopter 14, som även kallas NH90, är ett multinationellt samarbetsprojekt och Sverige samarbetar med andra NH90-nationer genom samarbetsforumet NAHEMA.

Arbetsuppgifter
Som Projektledare Helikopter 14 ansvarar du för att planera, leda, utveckla och följa upp ett mycket komplext och omfattande projekt med tydlig leveransplan och uttalade mål. Rollen arbetsleder en omfattande projektgrupp, tillsammans med biträdande Projektledare och ett antal delprojektledare, i nära samarbete med Produktledare. Rollen som Projektledare Helikopter 14 rapporterar till enhetschefen Helikopter 14.

Projektledare Helikopter 14 ansvarar för att milstolpar uppnås enligt tidplan, inom budget och med överenskommen kvalitet. Rollen ansvarar för ekonomi och upphandlingar i projektet samt utarbetar, analysera, utvärdera och avrapportera projekthandlingar samt ger förslag till beslut. Projektledare Helikopter 14 ansvarar för att både leda och delta i kommunikationen med intressenter och leverantörer samt i komplexa avtalsförhandlingar.

Som Projektledare Helikopter 14 är du en viktig del i det internationella samarbetet inom NAHEMA samt jobbar i nära samarbete med vår Liaison Officer. Vidare förväntas du bidra till att utveckla och förbättra arbetsmetoder och arbetssätt genom att bidra till enhetens utveckling. Arbetet innebär täta kontakter med leverantörer och Försvarsmakten varför resor inrikes och utomlands förekommer.

Som Projektledare Helikopter 14 är du en viktig del i att skapa förutsättningar för dina projektdeltagares och FMV:s utveckling. Därför behöver du ha förmåga att sätta in skeenden i ett större perspektiv och förstå din roll i dem. Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för projektet. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartners. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter.

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som
Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör samt är certifierad projektledare eller har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer som likvärdig. Vi ser att du har flera års erfarenhet av att leda stora projekt med underlydande projektmedarbetare och vi ser gärna att du även har erfarenhet att leda underliggande delprojekt. För att nå framgång i rollen ser vi att du har erfarenhet av en ledande roll vid komplicerade förhandlingar samt tidigare erfarenhet av projektarbete med internationella kontaktytor. Det är mycket positivt om du har erfarenhet av tekniskt systemarbete. Erfarenhet av offentlig upphandling, tidigare arbete inom det flygtekniska arbetsområdet och erfarenhet av materielplaneringsprocessen är meriterande.

För att nå framgång i rollen har du mycket goda kunskaper inom projektledning tillsammans med mycket goda förhandlingskunskaper. Det är en stor fördel om du har kunskaper avseende offentlig upphandling och goda ekonomiska kunskaper. Kännedom om den militära miljön är meriterande. Självklart kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Som person har du en förmåga att leda och motivera dig själv och andra genom engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål. Du samarbetar mycket väl med andra och kommunicerar på ett tydligt och konstruktivt sätt. Du har även en mycket god förmåga att analysera och lösa komplexa frågor samtidigt som du gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare tänker du strategiskt och ser till sakers långsiktiga betydelse. Du är strukturerad och har en god förmåga att planera, leda och genomföra och följa upp projektaktiviteter. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kommer vi att genomföra tester med stöd av extern leverantör.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Lars Forsander, OFR/S Ola Fransson, OFR/O Gunnar Hansen och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Caroline Löfgren, Enhetschef Helikopter 14 på telefon 08-782 4000. Vid frågor om processen ber vi dig kontakta Andrea Molander på andrea.molander@fmv.se.

Vi tar gärna emot ansökningar löpande och informerar samtidigt om att vi kommer jobba aktivt med urvalet och rekryteringsprocessen från och med v.32. Sista ansökningsdag är 2021-08-15.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Arbetsplats Arbetsgivare
FMV
---
--- ---
Stockholm, Sverige
FMV
---
--- ---
Stockholm, Sverige
Mer om arbetsplatsen


http://fmv.se
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2021-08-15
Ansökan sker via företagets hemsida https://www.fmv.se/jobb--karriar/lediga-jobb/projektledare-helikopter-14/

Ansvarig för denna annons: Försvarets materielverk (202100-0340)
Skapad: 2021-07-06 11:19:58
Senast uppdaterad: 2021-07-06 11:19:58

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn