Flygtorget.se

Systemingenjör med inriktning Jas 39 Gripen

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab AB

Tjänstebeskrivning:
Är du noggrann och strukturerad? Har du intresse för materielunderhåll med fokus inom flygområdet? Trivs du också att bistå med tekniskt stöd och verkar som sakkunnig i tekniska underhållsfrågor och utredningsärenden? Då kan du bli en del av vårt team!

Din roll
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. Som medarbetare hos oss på avdelningen Camo and Logistic Services är varje arbetsuppgift en del i att säkerställa den kontinuerliga luftvärdigheten och vi söker nu dig som vill vara med och bidra till det viktiga arbetet.

Du kommer bland annat att arbeta med:

- Teknisk dokumentation.
- Uppdatering av uppföljningssystem för flygunderhåll inom befintliga och framtida materielsystem.
- Stöd till Gripen-operatörer
- Utvecklingsprojekt mot våra affärer kopplade till Gripen E.

Arbetsuppgifterna rör i första hand Försvarsmaktens flygplan, helikoptrar, obemannade flygsystem, basmateriel samt personlig flygförarutrustning och utförs i Försvarsmaktens befintliga informationssystem bl.a. Fenix samt Saabs interna informationssystem bl.a. AMMS. Systemen bygger på programvaran Maintenix.

I tjänsten ingår vissa resor, främst inrikes men även utrikes kan bli aktuellt på sikt.

Kvalifikationskrav:
Din profil

Krav för tjänsten:
Gymnasieutbildning inom exempelvis flygteknik eller högskolestudier inom relevant område ex. flygingenjör eller liknande.
Goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift.
Meriterande för tjänsten:

Erfarenhet av flygunderhåll som tekniker med JAS 39 eller i annan roll som exempelvis systemingenjör, produktionsberedare.
Utbildning och/eller erfarenhet av arbete med underhållsplanering och tolkning av underhållsdirektiv i roll som systemingenjör/Planeringsingenjör motsvarande inom CAMO.
Dokumenterad erfarenhet av annat arbete rörande kontinuerlig luftvärdighet.
I tjänsten ingår många kontaktytor och där kommer din samarbetsförmåga och din förmåga att skapa nya relationer att vara en viktig del. Det är också viktigt att du kan strukturera ditt arbete och gillar att ta egna initiativ inom givna regelverk. Du ser lösningar i problem och kan fånga upp andras behov. Din personliga utveckling är viktig för oss och stora möjligheter finns beroende på bakgrund och intresse.

Personlig matchning är också något som är viktig för oss!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter. Läs mer om Saabs affärsområden här.

Avdelningen Camo and Logistic Services består av tre sektioner och har ca 80 medarbetare placerade i Linköping, Arboga, Såtenäs, Järfälla, Luleå, Växjö och Uppsala. Vi arbetar bl. a med att kundanpassa underhållsinformation, driftuppföljning, systemförvaltning och logistikplanering samt framtagande av styrande rutiner och regelverk för våra kunders underhållsverksamhet. Våra huvudkunder är Försvarets Materielverk (FMV) och Försvarsmakten (FM). Avdelningen arbetar även i större projekt inom Saab.

Sista ansökningsdag är 2022-01-21. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Välkommen in med din ansökan!

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Kontaktinformation
Johan Sjöberg, rekryterande chef
+46 10-2169873

Johan.b.sjoberg@saabgroup.com

Arbetsplats Arbetsgivare
Saab AB
---
--- ---
Linköping, Sverige
Saab AB
---
--- ---
Linköping, Sverige
Mer om arbetsplatsen
Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

http://saabgroup.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2022-01-21
Ansökan sker via företagets hemsida https://www.saab.com/career/job-opportunities/systemingenjor-med-inriktning-jas-39-gripen

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2021-12-27 09:04:51
Senast uppdaterad: 2021-12-27 09:05:49

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn