Flygtorget.se

Karlstad Airport söker Airport Officer

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Karlstad Airport

Tjänstebeskrivning:
Karlstad Airport AB
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Karlstad Airport AB ägs av Karlstads kommun och är Värmlands största flygplats med runt 80 000 passagerare per år. Här arbetar cirka 40 medarbetare. De flesta jobbar i skift med säkerhet och service för resenärer och flygplan. Det är en omväxlande arbetsplats med linjetrafik, charter, ambulanshelikopter och brandflyg.

Beskrivning
Vill du vara en del av Karlstads Airport? Nu söker vi en Airport Officer på 100 %. Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig fram till årsskiftet.

Som Airport officer är du en del i driften av Karlstad Airport. Tjänsten är varierad och omfattar flera arbetsuppgifter. Du kommer bland annat ingå i flygplatsens räddningsstyrka som flygplatsbrandman/-kvinna. Du kommer också arbeta med fälthållningsarbetet som innebär att hålla flygfältet fritt från allt som innebär en risk, så att flygplanen kan starta- och landa säkert.

Det ingår även att arbeta som flygplanslastare, vilket innebär att se till att kundens bagage sorteras, lastas, transporteras och lossas på ett effektivt och säkert sätt. Du kommer också städa, tanka- och avisa flygplanen. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att se helheten och växla mellan olika praktiska arbetsmoment, både självständigt och i grupp. Du är social och har ett gott värdskap och kundbemötande.

Flygen har avgång från tidiga morgnar till sena kvällar både under veckodagar och helger. Beredskapstjänstgöring under nätter och helger kan förekomma, vilket ställer krav på att du är flexibel. Arbetet som Airport officer är ett spännande arbete och präglas av stor variation i arbetsuppgifter där du arbetar både inomhus- och utomhus, vilket gör att ingen dag är den andra lik.

Vi ser att du är initiativ- och ansvarstagande. Du tycker om att arbeta mot uppsatta mål och har förmågan att se helheten. Du är punktlig- och noggrann. Då arbetet innebär många tunga lyft söker vi dig som är i god fysisk form. Karlstad Airport erbjuder utbildning inom brand- och säkerhet. Eftersom vi arbetar med en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till tjänsten.

Arbetsuppgifter
- Utföra fälthållningsarbeten, såsom snöröjning och gräsklippning
- Ingå i flygplatsens räddningsstyrka
- Utföra tjänster till flygplan, såsom lastning/lossning, tankning och avisning
- Genomföra kontroller av fordon, utrustning och infrastruktur

Kvalifikationskrav:
Krav:
- Körkortsbehörighet C
- God vana av att använda dator samt liknande digitala hjälpmedel
- Språkkunskaper i engelska
- Vana av att läsa instruktioner och ta till dig skriftlig information

Meriterande:
- Erfarenhet som arbetsledare
- Erfarenhet av arbete på flygplats som Airport Officer
- Truckkort
- Maskinförarvana

Övrigt:
Urval- och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Innan anställning kommer hälsokontroll utföras och tjänsten kräver godkänt styrke-, stress-, och konditionstest för flygplatsbrandmän/-kvinnor. Tjänsten är föremål för registerkontroll enligt Säkerhetsskyddsförordningen § 14 samt drogtest. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Eftersom vi arbetar mot en jämnkönsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till tjänsten. Vi tillämpar individuell lönesättning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform
Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Sysselsättningsgrad: 100%

Kontakt
Erik Junghage, Driftschef, 054-540 77 60
Facklig företrädare
Per-Olof Nilsson, 054-540 77 55

Sista ansökningsdag
2022-01-26

Arbetsplats Arbetsgivare
Karlstad Airport
---
--- ---
Karlstad, Sverige
Karlstad Airport
---
--- ---
Karlstad, Sverige
Mer om arbetsplatsen


http://www.ksdarprt.se
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2022-01-26
Ansökan sker via företagets hemsida https://bit.ly/3qhNNdy

Ansvarig för denna annons: Karlstad Airport (556804-6535)
Skapad: 2022-01-11 19:16:43
Senast uppdaterad: 2022-01-11 19:18:17

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn