Flygtorget.se

Instruktör/lärare i flygtekniska ämnen

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Flygteknikcenter

Tjänstebeskrivning:
Flygteknikcenter finns på Ljungbyhed Park där vi har bedrivit flygteknisk utbildning sedan 1999. Vi bedriver flygteknisk utbildning inom både yrkeshögskola (flygtekniker) och gymnasium (mekaniker), enligt EASA Part-147 och är en utvecklingsorienterad verksamhet som strävar efter att vara det självklara valet för de som vill utbilda sig inom luftvärdighet och flygplansunderhåll. Verksamheten har drygt 19 anställda och ca 110 elever och bedrivs i fyra hangarer och en kontorsbyggnad.

Du kommer att vara en del av vårt team där du ges möjligheten att i viss mån styra din egen utveckling genom kompetensutveckling. Många av de studerande bor på vårt internat, som finns inne på F5-området i omedelbar närhet till vår skola. Två av hangarerna är nyrenoverade och där har vi installerat våra senaste tillskott av flygplan, en Gulfstream G-IV och två Piper PA-31 Navajo.

Skolan har ett eget gym som kan användas för den träningsintresserade. Närhet till skog och natur på Söderåsen samt golfbana och andra idrottsanläggningar på området är andra fördelar.

I rollen som instruktör/lärare får du möjligheten att utvecklas i både din yrkesroll som flygtekniker och som person. Som instruktör undervisar du i teori och praktik inom flygtekniska ämnen på gymnasiet och yrkeshögskolan. Undervisningen bedrivs i någon av våra lektionssalar eller skolans fyra hangarer. I arbetet som instruktör ingår att medverka till att utveckla de moduler du undervisar i. Det finns möjlighet att specialisera sig på sitt särskilda kompetens/intresse-område, liksom att kunna vidareutvecklas inom något annat flygtekniskt område.

Länk till ansökan: https://recruit.visma.com/Public/Assignment.aspx?guidAssignment=b30996b8-cacf-4e34-ba7b-7bef0da95f65

Kvalifikationskrav:
Du har en bakgrund som civil eller militär flygtekniker och vi tror att du har några års erfarenhet där du samlat på dig färdigheter och kunskap som du nu vill dela med dig av. Du bör ha eller ha haft ett flygteknikercertifikat motsvarande kategori B1 och om ditt certifikat är civilt eller kategori B2 så är det meriterande. Du har ett intresse i människor och deras individuella utveckling och en förståelse för att vi tar till oss kunskap på olika sätt. Tidigare erfarenheter från att genomföra utbildning är meriterande men inget krav. Har du någon specialutbildning inom avionik och flygplansunderhåll är det meriterande men inget krav.
Som person är du noggrann och har förmågan att planera ditt arbete och samarbeta med andra för att skapa ett positivt arbetsklimat.

KOMPETENSER
Erfarenhet från luftfartygsunderhåll - Avgörande kompetens!
Du har en bakgrund som flygtekniker, gärna civil sådan.
Innehavare av lägst Part-66 kat B1 - certifikat, helst B2.

Erfarenhet från undervisning - bra men ej gränssättande.
Tidigare erfarenheter från att genomföra utbildning är meriterande men inget krav.

Planera och organisera - viktig kompetens!
Sätter klart definierade mål; Planerar aktiviteter och projekt i god tid och tar möjliga förändringar i beaktande; Utnyttjar tiden effektivt; Identifierar och organiserar resurser som behövs för att utföra uppgifter; Övervakar arbete gentemot slutdatum och milstolpar.

Följa instruktioner och procedurer - viktig kompetens!
Följer instruktioner från andra utan att i onödan ifrågasätta auktoritet; Följer procedurer och policy; Håller sig till tidsplaner; Anländer punktligt till arbete och möten; Visar engagemang för organisationen; Följer de lagstadgade krav och säkerhetsföreskrifter som finns i rollen.

Detaljer kring tjänsten:
Typ av anställning: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare
Lön:
Löneanspråk är en del i anställningsprocessen.
Arbetstid: Heltid
(40 timmar/vecka)
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Dokumentation av arbetsliv, certifikat samt utdrag ur belastningsregistret är ett krav.
Arbetsplats Arbetsgivare
Flygteknikcenter
Drottningvägen 5
264 51 Ljungbyhed
Klippan, Sverige
Flygteknikcenter
Drottningvägen 5
264 51 Ljungbyhed
Klippan, Sverige
Mer om arbetsplatsen
I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

Den politiska visionen är ”en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet”. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Jörgen Andersson
flygteknikcenter@klippan.se
0435 28404
Via kommunens kundtjänst
kommun@klippan.se
0435 28000
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2022-09-28
Ansökan sker via företagets hemsida https://recruit.visma.com/Public/Assignment.aspx?guidAssignment=b30996b8-cacf-4e34-ba7b-7bef0da95f65
Övrigt angående ansökan Arbetet med rekryteringen påbörjas vecka 31.

Ansvarig för denna annons: Klippan Kommun (212000-0928)
Skapad: 2022-07-01 13:43:19
Senast uppdaterad: 2022-07-01 13:51:34

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn