Flygtorget.se

SMA Maintenance AB söker en Helikoptertekniker - Line, Norrtälje

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: SMA Maintenance AB

Tjänstebeskrivning:
Du har nu möjligheten att bli en del av vår verksamhet där du främst kommer arbeta med uppdraget att säkerställa driften av Sjöfartsverkets räddningshelikoptrar. På så sätt blir du en viktig del i processen att rädda liv.
Som linjetekniker kommer du arbeta självständigt men med ett team på distans. På basen finns även Sjöfartsverkets piloter som du samarbetar med gällande planering av underhållet då det är en 24/7 verksamhet. Tempot kan tidvis variera vilket passar dig som gillar en föränderlig arbetsdag och ser lösningar istället för problem. Stöttning i ditt arbete sker från vår MCC och vår logistikavdelning i Göteborg.
Idag jobbar vi 7 dagar på och 7 dagar av på våra linjebaser och man har beredskap under sin arbetsvecka för att hålla helikoptrarna tillgängliga för uppdrag 24/7. Bolaget tillhandahåller fordon för beredskapsuppdraget och tjänsten kräver därför att du har svenskt B-körkort för manuellt växlat fordon.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Planerat och oplanerat line-underhåll, inkl. felsökning, på helikoptrar av typen AW139.
- Planera och dokumentera allt underhåll enligt beskrivna etablerade rutiner.
- Underhålla vår utrustning samt hålla ordning och reda på arbetsplatsen.
- Viss godsmottagning och ankomstkontroll

Vi erbjuder dig
SMA Maintenance AB erbjuder dig ett stimulerande arbete i en spännande arbetsmiljö och med intressanta utmaningar. Hos oss får du arbeta i en dynamisk verksamhet där fokus ligger på att leverera underhållna och flygklara helikoptrar till våra kunder. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi erbjuder alla våra medarbetare ett friskvårdsbidrag om 3 000 kr per år.
På SMA Maintenance förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för likabehandling och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Tjänsten är en tillsvidareanställning som ska tillsättas snarast efter överenskommelse men behöver vara aktiv på basen i Norrtälje vid årsskiftet 2022-2023. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Då tjänsten behöver tillsättas omgående avser vi att intervjua löpande, därför välkomnar vi dig att registrera din ansökan, innehållande CV och personligt brev, så fort som möjligt.
Inom bolaget är det viktigt och utvecklande med etnisk bredd och en jämn fördelning mellan könen. Vi se därför gärna kvinnliga sökare till tjänsten, men alla med rätt behörighet och kompetens är välkomna att lämna in sin ansökan.

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som har ett genuint intresse för teknik och öga för detaljer, uppskattar den föränderlighet och dynamik som finns i en ”24/7-verksamhet” och har ett Part-66 certifikat med B1.3 samt B2 behörighet. Du ska även ha god vana vid arbete med Office-paketet och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande:
• Typcertifikat Leonardo AW139 B1/B2
• Erfarenhet av lineunderhåll helikopter
• Vana att arbeta i Gannet, Opscom
• Erfarenhet av hantering av Farligt gods

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad och organiserad samtidigt som du är självgående och ansvarstagande då du planerar ditt eget arbete. Du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för samarbete och att arbeta i team. Du är flexibel och har förmåga att planera din arbetsdag och förmåga att hantera olika arbetssituationer utan att tumma på kvalitet och säkerhet. Vi ser även att du har lätt för att coacha eftersom du förväntas agera som mentor för dina medarbetare, om behov finns. Utöver detta förväntar vi oss att du är delaktig i att utveckla bolagets rutiner och procedurer.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och
sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap. Befattningen kan innebära krigsplacering vid SMA Maintenance AB.

Detaljer kring tjänsten:
Typ av anställning: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare
Lön: Fast lön
Enligt lokalt kollektivavtal
Arbetstid: Heltid
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Arbetsplats Arbetsgivare
SMA Maintenance AB
Säveflygplatsväg 12
42373 Säve
Göteborg, Sverige
SMA Maintenance AB
Säve flygplatsväg 12
42373 Säve
Göteborg, Sverige
Mer om arbetsplatsen
SMA Maintenance AB är ett helägt dotterbolag till Sjöfartsverket och är godkänd flygunderhållsverkstad enligt EASA Part-145. Sedan starten 2014 sköter vi det tekniska underhållet av de svenska sjö- och flygräddningshelikoptrarna. Vi är idag ca 40 anställda. Huvudkontor och teknisk huvudbas är lokaliserad på Säve flygplats utanför Göteborg och linjeunderhållet är lokaliserat i Umeå, Norrtälje, Visby, Kristianstad och Säve. Arbetet på våra baser utförs hela dygnet, varje dag, året om. Vi har idag base- och linetillstånd för Leonardo AW139 och underhåller främst Sjöfartsverkets sju sjö- och flygräddningshelikoptrar av denna typ.

http://www.smamaintenance.se/
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Niclas Johansson
niclas.johansson@sjofartsverket.se
010-4786107
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2022-08-21
Ansökan sker via företagets hemsida https://candidate.hr-manager.net/vacancies/List.aspx?customer=lfv1&departmentID=11046
Övrigt angående ansökan Sök snarast via Sjöfartsverkets hemsida.

Ansvarig för denna annons: SMA Maintenance AB (556760-0126)
Skapad: 2022-07-21 07:36:33
Senast uppdaterad: 2022-07-25 06:53:03

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn