Flygtorget.se

Flygtekniker till Linköping

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab

Tjänstebeskrivning:
Vi söker nu ytterligare flygtekniker för att förstärka vårt team i Linköping!

Din framtida utmaning
I ditt huvudsakliga arbete kommer du att vara en del av underhåll och modifieringsarbetet på SAABs Special mission flotta som består av GlobalEye, SAAB 2000 AEW&C och SAAB 340 AEW som är baserade på flygplanstyperna Bombardier Global 6000, Saab2000 och Saab 340.

I din roll som certifierad flygtekniker kommer du att arbeta med flygplansunderhåll, modifieringar och reparationer inom ramen för våra underhållstillstånd. Du kommer att arbeta i nära samarbete med projektledare och ingenjörer för att hitta lösningar på olika typer av modifieringar/installationer i våra derivatflygplan.

Kvalifikationskrav:
Din profil
• Flygtekniker med EASA Del-66 certifikat med kategori B1- och/eller B2
• Vi ser gärna att du har SAAB 340/2000 eller Bombardier Global 6000 typutbildning. Det är inte ett krav men meriterande då vi erbjuder typkurser i den omfattning det behövs
• Erfarenhet av flygplansunderhållsprocedurer, inspektioner och goda kunskaper i användning av tekniskt referensmaterial (underhållsmanualer, illustrerade delkataloger, servicebulletiner, konstruktionsreparationsmanualer, tekniska ritningar, etc)
• Goda allmänna kunskaper i datorbaserade underhållssystem och lätt att lära sig nya rutiner och system
• Att ha en grundläggande förståelse för flygsystemet, regelverk och standarder
• Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
• Förmåga att arbeta i en teammiljö med intresse av att dela kunskap och erfarenheter med kollegor och med våra kunder
• Du är nyfiken och ivrig att omfamna nya kulturer, icke-dömande, tolerant och mycket kundfokuserad

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av
Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Aviation Services ett affärsområde inom SAAB AB, Aeronautics, som levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder på försvars- och kommersiella marknader för kostnadseffektivt system- och plattformsstöd under hela livscykeln.

Vår verksamhet präglas av flera omfattande åtaganden gentemot våra kunder inom flyg- och helikopterindustrin runt om i världen. Sektionen Flygplansunderhåll utför linje- och basunderhåll och omfattande plattformsmodifieringar på både civila och militära flygplan i vår EASA 145-verkstad i Linköping. Resor och arbete på andra orter och länder förekommer frekvent.

Arbetsplats Arbetsgivare
Saab
Linköping
--- ---
Sverige
Saab
Linköping
--- ---
Sverige
Mer om arbetsplatsen
Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2022-12-11
Ansökan sker via företagets hemsida https://bit.ly/3A7O3A2

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2022-11-11 19:09:11
Senast uppdaterad: 2022-11-11 19:18:23

Till listan med alla annonser

Flygrevyn
Pilotshop
Pilotshop
Air-BP
HDI
Flygtorgets nyhetsbrev