Flygtorget.se

BRA söker kollegor till vårt Operations Control Centre!

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Braathens Regional Airlines AB

Tjänstebeskrivning:
Flygbolaget BRA söker nya kollegor till Operations Control Centre
Är du flygbolaget BRAs nästa kollega inom Operations Control Centre?

BRA är inne på en tillväxtresa där vi utöver vårt reguljära flyg inom Sverige och Skandinavien från och med våren 2023 också samarbetar med stora touroperatörer som VING och Apollo för att ta Skandinaviens charterresenärer till destinationer i Europa. En central del i vår flygoperativa verksamhet är vårt Operations Control Centre (OCC) där du är spindeln i nätet och hjälper och bistår personalen genomföra flygningar på bästa sätt. Har du tidigare erfarenhet från transportbranschen eller är nyfiken på hur arbete i ett flygbolag kan se ut? Då kanske du är kollegan vi söker!

Är du en person som drivs av att jobba i en händelserik miljö, där snabba beslut fattas och ingen dag är den andra lik? Då kan vi erbjuda dig en spännande tjänst i ett företag med stora ambitioner som är inne i en stor omställningsresa med sikte på en grön flygproduktion. Inom OCC arbetar du med att skapa förutsättningar för den dagliga avvecklingen av vår flygproduktion, alltid med kunden och medarbetaren i fokus. Under våren 2023 har vi utöver vår reguljära inrikestrafik utökat vår produktion med att flyga charterresenärer runt om Europa i ett samarbete med VING och nu i höst också med Apollo.

Arbetsuppgifter:

- Operativ koordinering av flygningar och besättningar där du fungerar som en central punkt i kommunikation med OCC Manager, Crew Control, Maintenance Control samt andra berörda enheter.
- Bevaka och säkerställa att myndighetsbestämmelser och kollektivavtal följs i den operativa produktionen och avvecklingen.
- Säkerställa säker och effektiv drift genom att aktivt arbeta med färdplanering, prestanda, bevaka väder, notam samt ATC information.
- Hantera trafik vid störningar i samarbete med övriga avdelningar.


Kvalifikationer:
- Kunskap om OCC relaterade system som, navigering, meterologi och flight monitoring.
- Meriterande för rollen är erfarenhet av PPS flygplaneringssystem och PDC Airline Suite.

För att trivas i rollen är du en person som uppskattar att arbeta i ett team, men det är även viktigt att du kan arbeta självständigt, systematiskt och kan prioritera när du dagligen håller många bollar i luften. Din analysförmåga samt stresstolerans är mycket hög samt förmågan att arbeta proaktivt med att fatta beslut. Du arbetar även noggrant och har god social kompetens med en hög serviceförmåga och inställningen att skapa de bästa förutsättningarna för vår produktion. Slutligen är du en problemlösare som ser varje situation som en utmaning där du alltid har en ekonomisk och kommersiell förståelse i ditt arbete. Du behöver obehindrat behärska engelska i tal och skrift.

Förutom ett roligt och värdefullt arbete erbjuder vi även:
- Förmånliga resor via MyID Travel efter sex månaders anställning.
- Gratis pendlingsmöjlighet med Flygbussarna till Bromma flygplats.
- Möjlighet till att hyra semesterlägenheter på Mallorca till självkostnadspris.

BRA har höga ambitioner för att nå hållbarhetsmålen i branschen, vi anser oss ha tagit ledartröjan i debatten för bioflygbränsle och har som första flygbolag gått med i regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige, med målet att bli fossilfritt senast år 2030 för vår ATR flotta samt 2045 för vår jettrafik.

Ansökan:
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Transportbranschen. Vi ser gärna att du arbetat inom OCC tidigare, alternativt inom personalplanering.

Urval sker löpande, sänd gärna in din ansökan med CV och personligt brev snarast, dock senast 31 augusti 2024.

Tjänsterna är tillsvidare på heltid och placerad huvudkontoret i Hangar 5 i närheten av Bromma Flygplats. Tillträde sker också löpande under rekryteringsprocessen under hösten.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta, Manager OCC , Marcus Boman marcus.boman@flygbra.se


Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan!

Kvalifikationskrav:

Detaljer kring tjänsten:
Varaktighet: Tills vidare
Arbetstid: Heltid
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Arbetsplats Arbetsgivare
Braathens Regional Airlines AB
Box 61
Köpsvängen 22
16126 Bromma
Stockholm, Sverige
Braathens Regional Airlines AB
Box 61
16126 Bromma
Stockholm, Sverige
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2024-08-31
Ansökan sker via företagets hemsida https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1118&ProjectId=145145&MediaId=4615

Ansvarig för denna annons: Braathens Support AB (559153-9357)
Skapad: 2024-07-09 13:12:36
Senast uppdaterad: 2024-07-09 13:14:25

Till listan med alla annonser

HDI
Pilotshop
Air-BP
Vemco
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev