KopplingDenna forumtråd handlar om följande nyhet:

Ny utrikeslinje till Bromma

Flygnyheter, Anders Carlsson, 2014-08-15
Bromma får tillbaka en utrikeslinje till Baltikum när Estonian Air i september startar trafik mellan Bromma och Tallinn. Den nya linjen kompletterar bolagets befintliga flygningar från Tallinn till Arlanda.

Läs hela nyheten (Öppnas i nytt fönster)

 Tråden startades av: Medvetet?  2014-08-21 16:59:35
KopplingNy utrikeslinje till Bromma 
AHA!
Med kort varsel lade Estonian ner linjen Växjö - Amsterdam. Linjen flögs med ett flygplan Estonian "hade över" att prova nyetablering av linjer med.
I avsiktsförklaringen sades att man hade ett 12-månadersperspektiv men att utvärdering av linjen skulle ske efter 6mån, för att se om det var lönsamt att fortsätta. Efter 2mån hoppar Estonian plötsligt av, trots stigande passagerarsiffror under sommarperioden och innan företagen i regionen hunnit använda linjen? Lika plötsligt annonseras nu att Estonian öppnar en linje mellan Bromma och Tallinn?

Nej ett flygplan har nog inte blivit över efter nedläggningen av Växjö - Amsterdam. Affärer och produktion görs upp i god tid före start. Det låter i mina öron som att man lämnade Växjö så fort Brommalinjen blev klar. Dvs 12-månaders satsningen var bara vackra ord från Estonian. Det fanns ju bara ett ledigt flygplan i Estonian. Om inte Estonian kan göra rockad av flygplantyper på sina linjer, så får nog Bromma se samma E170 som flög i Växjö.

Självklart har Bromma bättre affärsförutsättningar än Växjö. Men agerar man på detta viset blir det nog svårt att komma till på andra regionalflygplatser i framtiden.
Too much hazard for nothing...

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Totalt ointressant
2014-11-04 15:08:54
SV: Ny utrikeslinje till Bromma
Ena månaden öppnar man denna linje.
Nästa månad så lägger man ner densamma.
Sitta med en liten sketen TP kärra och surra över Östersjön, finns det inget mer upphetsande att skriva om?
BMA
2014-11-04 15:06:28
SV: Ny utrikeslinje till Bromma
Estonian Air har ställt in vissa flyg till och från Bromma till Tallinn de senaste två dagarna.
Kycklingkorbv
2014-08-21 17:11:03
SV: Ny utrikeslinje till Bromma
Surt för Växjö verkligen men Estonian måste ju flyga där man tror sig tjäna mest, allt annat vore tjänstefel. Växjö kanske var attraktivt men Bromma var ännu attraktivare, as simpel as that...
 

Tillbaka

Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev