Tråden startades av: holmgren75  2019-02-05 19:02:55
Funderingar kring "penalty fee/no-show"- Qatar air 
Hej!
Som ny användare i detta forum hoppas jag att ni kan sprida lite klarhet i mina frågor angående qatar airways straffavgifter.
Jag, min man och våra två barn bokade en resa till Thailand med qatar airways mellan arlanda-doha-bangkok. Tyvärr började resan med inställt flyg från Luleå pga snöoväder i Stockholm (vi hade ej bokat allt i en paketresa), vi tog oss inte till Stockholm trots flera ombokade biljetter och missade alltså vårat flyg från arlanda med qatar airways.
Började söka upp kontaktinformation till qatar för att informera att vi ej kommer kunna nyttja biljetterna, när vi äntligen fick tag på någon på huvudkontoret (ca 2 timmar innan take off) som pratade värdelös engelska så pratade han om "penalty fee for no-show" på 455 USD per person och resväg. Vi förstod inte vad han egentligen menade om det gällde vid ombokning (vilket vi inte gjorde/har gjort) eller att vi missade vår flight.
Gick in på hemsidan (dagen efter det missade planet) och lyckades hitta där vi kunde "cancel our booking" och få "refund" (vilket var ca 75% av biljettkostnaden, samt att vi har fått ett bekräftelse mail). Vi har läst på alla sidor/forum men blir mer förvirrad än klok...

Jag undrar helt enkelt:
- Kommer vi att drabbas av "no-show"-avgift när vi endast missade flyget + begärde återbetalning (som vi endast förstod var flygskatt), vi har INTE ändrat biljetten på något sätt (vi har alltså INTE bokat något nytt flyg).
- Önskar endast seriösa svar och inga spekulationer, gärna svar av er med erfarenhet av qatar airways!
Tack på förhand!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

ABC
2019-02-07 04:09:34
SV: Funderingar kring "penalty fee/no-show"- Q ...
Normalt sätt bokar det försenade flygbolaget om sina passagerare till sin slutgiltiga destination, oavsett vart. Däremot får man lösa hemresan själv.

Fruktansvärt klantigt att inte ha allt på samma biljett, men inland lär man sig den hårda vägen.
BosseBus
2019-02-06 20:31:10
SV: Funderingar kring "penalty fee/no-show"- Q ...
Om man ändrar sin biljett hos QR mindre än tre timmar(då checkin på flygplatsen öppnar) innan avgång räknas man som noshow och måste betala en No-show fee på 100USD/pp. Bokar man en ny biljett så tillkommer en Change fee.Den är olika stor beroende på bokningsklass (Y,S,N,L osv) därutöver kan det om man bokar om biljetten även bli en mellanskillnad i pris om det inte finns platser i samma bokningsklass som sin ursprungliga bokning.

Som tidigare inlägg redan fastställt,boka ALLTID ALLTID en genomgående biljett, eller ha åtminstone minst 4-5h space för oförutsedda händelser.NotRyan
2019-02-06 16:55:28
SV: Funderingar kring "penalty fee/no-show"- Q ...
Jag skulle valt att flyga med SAS från start till mål.
pf
2019-02-06 15:54:13
SV: Funderingar kring "penalty fee/no-show"- Q ...
Dersom dette er en reell situasjon, v.g. ta dette opp med ditt forsikringsbolag.
KAJ
2019-02-05 21:53:14
SV: Funderingar kring "penalty fee/no-show"- Q ...
Man ska alltid boka alla sträckor på samma biljett. Av just den anledningen som du skriver om.

Missar du din avresa så har du förverkat din biljett och har bara rätt att få tillbaka flygskatten på biljetten. Och det är samma regler för alla flygbolag. Men sedan beror det på deras goda vilja om du får mer pengar tillbaka eller ej. Men det är inget som du har rätt till.
 

Tillbaka

BAM
MCC-kurs
Air BP
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev