Tråden startades av: DW  2019-09-14 14:26:49
SAS Purser 
Hur kommer det sig att SAS börjar ta bort pursers? Har flugit flera gånger på sistone där det inte funnits någon purser på, och det har varit på både Airbus och Boeing.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

DW
2019-09-16 15:01:13
SV: SAS Purser
Vanligtvis brukar de flesta kabinpersonal vara självgående och behöver inte någon purser som påminner dem om säkerhetsdemonstrationen eller hur de skall hålla i kaffepannan...
Gullan Purser&Servicemirakel
2019-09-16 09:38:51
SAS Purser
Helst ser vi ju att det är en utbildad Purser på varje flygning.

Men ibland får någon av tjererna som jobbat länge gå in.
Det fungerar utmärkt.

Som purser leder man och fördelar arbetet ombord och ser till att personalen är snygg å prydlig inför flygningen och gör service och säkerhetsmomenten , som vi är tränade att göra.
SAS CA
2019-09-15 18:24:28
SV: SAS Purser
Pursarna blir yngre idag, likadant på pilotsidan. Det skulle absolut kunna vara en purser, på SAS har du 3 smala sträck på kavajen som purser, och/eller 3 sträck på tröjan/skjortan

Som purser på SAS ska du ha varit anställd i några år, och du genomgår en såklart en utbildning.

Nästan alla i kabinen, som fastanställd, är utbildad Senior cabin crew, vilket betyder att du kan leda arbetet ombord då purser saknas. Även våra äldre medarbetare kan vara nyare i firman än dom gamla.



SAS CA
2019-09-15 12:54:01
SV: SAS Purser
Nästan alla, efter ca 1 år blir Senior cabin crew, och kan då gå som purser på flygning. Min erfarenhet som anställd i kabinen, är att det är väldigt sällan. Just nu så är det många som slutar bland dom äldre, och många nya pursar har kommit och många är under utbildning till att bli purser. Kanske något mellansteg nu bara, men jag upplever att det mesta av produktionen planeras med en AP, sen för att lösa trafiken kan det med kort varsel bli en CA1, som det heter.
Per
2019-09-14 21:45:19
SV: SAS Purser
Senast jag flög inrikes med Sas var det en kille något över 20 som "ledde" arbetet ombord. Blev förvånad då de flesta pursrarna brukar vara 50+ på SAS.

Var han verkligen purser? Vad är definitionen på en purser på SAS och måste det finnas en utbildad sådan eller kan det vara en vanlig flygvärdinna om pursern exempelvis blir sjuk?
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev