Tråden startades av: Jan Påle  2020-04-10 00:26:53
Skavsta  
Kommer Skavsta flygplats finnas kvar efter alla motgångar?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Andreas
2020-04-24 07:52:47
SV: Skavsta
Skavsta kommer aldrig vara något mer än en lokal angelägenhet. Samma bolag flyger ifrån Kastrup (för passagerare i södra SE), Wizzair har ytterligare närvaro i både Växjö, Malmö och Göteborg. En trolig utveckling är väl att Wizzair och Ryan flyttar till Arlanda på sikt.
Fredrik
2020-04-24 06:43:39
SV: Skavsta
Skavsta fyller verkligen sin funktion.
Har haft riktigt bra och spännande destinationer både för weekends och badsemester.
Här har man verkligen möjlighet att upptäcka Europa utanför charterdestnationer och det vanliga citywekeend städerna.
Jag hoppas Skavsta står sig starkt efter detta. Och att linjerna i den mån det går finns kvar.

Känns som både wizz och ryan inte står,helt still, utan flyger läkemedel och rescue flights ? Någon som vet mer om detta ? Och om det får statligt stöd för att överleva krisen ?

Jag är trogen resenär till båda. Och väljer dessa bolag ofta framför andra.
Gunnar
2020-04-21 11:36:21
SV: Skavsta
Klart att Skavsta fyller sin funktion. Det visas också genom att det ens finns kvar som i princip helt privat bolag annars hade det varit i konkurs. Sen kommer Skavsta aldrig vara lika snyggt eller infrastrukturmässigt bra som Arlanda dom spelar ju i diametralt olika pengadivisioner. Bägge fyller sin funktion och man måste inte välja det ena eller andra, fördelen med ett öppet marknadsekonomiskt samhälle. Klart som korvspad att det går snabbare att medelst bil ta sig till Skavsta om du kommer söderifrån och slipper flaskhalsen som Stockholm utgör, vice versa norr ifrån så klart. Med tåg är det klart givet Arlanda som är den enda med station eller inrikesflyg som enda med riktiga anslutningar men för bilister (som nog flest är?) finns det trots allt nyanser även om man i Stockholms innerstad helst lever utan bil.
Tomas
2020-04-21 09:51:48
SV: Skavsta
Jag föredrar Skavsta varje dag i veckan. Enkel flygplats att ta sig i. Bra restaurang , billig parkering på nära avstånd. Enkelt både vid avgång och ankomst.
Och bor man söder om Stockholm är det samma avstånd som Arlanda. Bara att man slipper trängselskatten och Essingeledens köer.
Hoppas både Wizz & Ryanair står kvar vid andra sidan av det här och att det kan fortsätta sina linjer på Skavsta. Jag kommer boka upp i vanlig ordning när detta släpper.
Hoppas de står starka kvar efter detta.
skavstalover
2020-04-21 09:37:36
SV: Skavsta
Priserna från skavsta är oftast mycket bättre än från arlanda, så det är väl klart att skavsta är ett alternativ för säg en familj i södra sverige? Varför betala tusenlappar extra för att flyga från arlanda om det innebär en lite längre (omständigare) restid till skavsta? Priset på långtidsparkering är också sjukt mycket bättre. Du kan flyga till Gdansk över dagen för 100sek vissa dagar. Det kostar mig mer att åka buss Skavsta.
Hoppas flygplatsen överlever det här.
Henrik
2020-04-21 08:50:00
SV: Skavsta
@Arrow

Om du bor i södra Sverige, kan ju omöjligt Skavsta vara ett så mycket bättre alternativ än Arlanda.
Fri
2020-04-21 07:49:35
SV: Skavsta
För oss som bor i norra Sverige har Kastrup aldrig ens varit något alternativ. Skavsta flygplats tar en dryg timme att åka till från Stockholm och är inte ett alternativ för affärsresenärer. Fullt logiskt att Ryanair minskade ner sin produktion på NYO.
Arrrow
2020-04-20 18:28:46
SV: Skavsta
För oss som bor i södra Sverige har Arlanda aldrig ens varit något alternativ. Det är Kastrup som gäller med superbra tågförbindelser när de går som de ska. Skavsta är intressant och inom rimligt avstånd härifrån om det finns något lämpligt flyg till acceptabelt pris. Mycket olyckligt på alla sätt att Ryanair lade ner basen. Arlanda ligger i alla fall för avigt till för oss.
thomas
2020-04-19 14:50:28
SV: Skavsta
Man kan åka från Sthlm city till ARN på 18 min
Hur lång tid tar det som snabbast att ta sig till Skavsta?
Detta fakta är helt avgörande.
Conny K
2020-04-18 19:29:29
SV: Skavsta
Är det helt tomt på flygplan nu på Skavsta?
skavstalover
2020-04-10 09:41:46
SV: Skavsta
Reklamkonsulten: "Många bolag kommer att välja Skavsta istället för Arlanda pga alla fördelarna vilka är både många och självklara för den som är insatt, påläst och kunnig."

Nämn en av alla de många och självklara fördelarna med att etablera på skavsta, är du snäll. Jag är varken insatt, påläst eller kunnig.
Reklamkonsulten
2020-04-10 08:25:47
SV: Skavsta
Efter denna kris kommer Skavsta att vara den stora vinnaren. Det är hit de stora kommande etableringarna kommer. Många bolag kommer att välja Skavsta istället för Arlanda pga alla fördelarna vilka är både många och självklara för den som är insatt, påläst och kunnig.
Fakta är Fakta!
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev