Tråden startades av: Jens  2024-04-11 17:58:48
PPL teori i Sverige och flyga utomlands. 
Hej, ska strax börja läsa PPL teorin på distans, och förhoppningen är att jag ska vara klar till vinter med den. Har ju förmånen via jobbet att arbeta lite ifrån varstans. Så vi gör som många andra nordbor att övervintra i Spanien under vinterhalvåret. Är det möjligt för mig då att utföra själva flygningen i Spanien tro, om jag har teorin från Sverige? Hur ser processen ut isåfall. Tänker att det är EASA, så teoretiskt så borde de väll bara vara att dyka upp på en flygskola o visa pappret med klarade prov, men antar att det inte är så lätt i praktiken (eller tvärt om). Någon som vet, eller gjort likadant?

MVH

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Meaow
2024-04-12 04:35:33
SV: PPL teori i Sverige och flyga utomlands.
Ja men det ska nog gå bra att flyga där. Kontakta flera flygskolor i Spanien så du får lite prisalternativ också.

Antingen gör du allt i Spanien och sen konverterar licensen till Svensk. Eller så får du göra proven i Sverige och sedan flyga ett antal timmar som du borde kunna kreditera till ditt PPL. Dock lär du behöva göra uppflygningen i Sverige.

Men kan i alla fall starkt rekommendera att du tar 3-4 lektioner i Sverige också så du får lära dig hantera vårt vackra väder, särkilt om du tänkt flyga i Sverige.


Men ta och kontakta Transportstyrelsen på Mail och ställ din fråga dit också. De brukar vara väldigt snabba på att svara.

Lycka till!
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev