Flygtorget.se

VD till Stockholm Skavsta Flygplats AB

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Stockholm Skavsta Flygplats AB

Tjänstebeskrivning:
Vill du vara en del av ett team där tänka stort är en självklarhet? Stockholm Skavsta Flygplats har nyligen förvärvats av fastighetsbolaget Arlandastad Group där kulturen är snabbfotad såväl som familjär. Bolaget söker nu en VD som är redo att driva utvecklingen av flygplatsen.

Har du erfarenhet av att arbeta affärsdrivet i en ledande position? Vill du vara med på en spännande resa med Stockholm Skavsta flygplats? Då ska du läsa vidare.

Stockholm Skavsta Flygplats är Sveriges fjärde största flygplats sett till antal resenärer. En flygplats som har stor betydelse för regionens näringsliv och besöksnäring, inte minst för sina utländska destinationer. Flygplatsdriften kommer att fortsätta utvecklas och ett stort fokus ligger på att återupprätta lönsamheten. Samtidigt ser Arlandastad Group styrkan med en flygplats som en positiv bidragande faktor som stärker fastighetsaffären – en flygplats är ett kommunikationsnav. Där människor möts växer städer och knutpunkter fram. Nyköpings attraktiva läge, närheten till Stockholm, E4:an, Östersjöns djupaste hamn i Oxelösund och den planerade järnvägen Ostlänken skapar stora möjligheter för utvecklingen av flygplatsen och området kring flygplatsen.

Arbetsuppgifter
Som VD för Stockholm Skavsta Flygplats ansvarar du för den totala verksamheten med fullt resultatansvar för organisationen och dess 100-talet anställda. Du blir en del av och har personalansvar för ledningsgrupp. Tillsammans kommer ni arbeta för flygplatsens nationella och internationella expansion. I rollen ligger stort fokus på att skapa nya affärer och du kommer att arbeta dels strategiskt, dels operativt. På strategisk nivå kommer du att analysera och kartlägga marknaden, se över budget och verksamhetens ekonomi samt ta fram prognos, rapporter och strategier för att säkerställa resultat. Du har ledningsgruppen vid din sida som du löpande stöttar och vägleder och tillsammans arbetar ni framåtlutat och kommersiellt.

Kvalifikationskrav:
Viktigt för tjänsten är:
- Mycket god förmåga att knyta nya kontakter samt en gedigen erfarenhet av att på ett strategiskt plan se över budget, prognos och fatta beslut som säkerställer verksamhetens utveckling
- Att du är en trygg och prestigelös ”doer” som uppskattar ett nära ledarskap och värnar om att vi tillsammans ska nå framgång
- På en strategisk, och operativ nivå driva och stötta ledningsgruppen för Stockholm Skavsta Flygplats nationella och internationella tillväxt.
- Analysera finans och andra rapporter för att förbättra leverans och maximera tillväxt
- Personal, budget – och resultatansvar

Bakgrund och Erfarenhet
- Dokumenterad arbetslivserfarenhet i ledande befattning
- Gedigen bakgrund som ledare och med ett prestigelöst ledarskap arbetar du för att skapa framgångsrika team
- Gediget kontaktnät inom flygindustrin både internationellt och nationellt samt erfarenhet från linjeutveckling och frakt
- Flytande svenska och engelska är ett krav
- Förhandlingsvana
- Digital erfarenhet ser vi som en självklarhet

Vi erbjuder dig en välkomnande arbetsplats vid Stockholm Skavsta flygplats där vårt gemensamma engagemang är avgörande.

Sista ansökningsdag 31 augusti.
Ansökningar behandlas löpande och konfidentiellt.
Skicka din ansökan per mail till marie.sterner-henriksson@arlandastad.se

För frågor – kontakta
Marie Sterner Henriksson, HR-ansvarig Arlandastad Group, marie.sterner-henriksson@arlandastad.se
Kjell-Åke Westin, styrelseordförande och interim VD Stockholm Skavsta flygplats, kjell-ake.westin@skavsta.se

Om Stockholm Skavsta Flygplats
Stockholm Skavsta flygplats ligger i Nyköping, 100 km sydväst om Stockholm. Här finns flera internationella direktflyg till destinationer i Europa. I terminalen finns restaurang och café, butiker, valutaväxling samt flera hyrbilsföretag. Det är enkelt att ta sig hit via bil, flygbuss, tåg och taxi och flygplatsen erbjuder flera olika parkeringar, inomhus, långtidsparkering och parkering för elbilar. Mer om Stockholm Skavsta Flygplats finns på www.skavsta.se.

Om Arlandastad Group
Arlandastad Group är ett fastighetsbolag som grundades 2005 och har ett långsiktigt investeringsperspektiv med fokus på att identifiera strategiska markområden i syfte att utveckla fastigheter till dess fulla potential. 2022 förvärvade bolaget 90,1 procent i Stockholm Skavsta Flygplats AB med ambition att utveckla området kring flygplatsen såväl som att återupprätta flygplatsens lönsamhet. Mer om Arlandastad Group finns på www.arlandastadgroup.se.

Arbetsplats Arbetsgivare
Stockholm Skavsta Flygplats AB
Nyköping
--- ---
Sverige
Stockholm Skavsta Flygplats AB
Nyköping
--- ---
Sverige
Mer om arbetsplatsen


http://skavsta.se
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2022-08-31
Ansökan sker via företagets hemsida https://www.skavsta.se/foretag/om-flygplatsen/rekrytering/

Ansvarig för denna annons: Arlandastad Group AB (556694-0978)
Skapad: 2022-07-06 16:52:00
Senast uppdaterad: 2022-07-06 16:53:58

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn