Flygtorget.se

ACR söker dig som vill utbilda dig till Flygledare

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: ACR Aviation Capacity Resources AB

Tjänstebeskrivning:
ACR är Europas första privata Air Navigation Service Provider (ANSP) och driver i nuläget flygtrafikledningen på 17 flygplatser i Sverige. Vår ambition är att bli ett av Europas ledande leverantörer av flygtrafikledningstjänst genom att erbjuda flygplatser bättre ekonomiska förutsättningar.

Är du lättlärd, tekniskt intresserad, duktig på att hålla huvudet kallt i stressade situationer och har en gymnasieexamen samt ett par års arbetserfarenhet? Då kanske en utbildning till att bli flygledare är något för dig!

Vad gör en flygledare?
En flygledares främsta arbetsuppgift är att leda och separera flygplan så att de inte kommer för nära varandra samtidigt som flygtrafiken ska flyta smidigt till och från våra flygplatser.

ACR växer och söker dig som med stort driv och engagemang vill utbilda sig till flygledare. Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande yrke, och vi finns på många flygplatser runt om i Sverige. Arbetet är säkerhetskritiskt och kräver stort ansvarstagande från dig som person. I gengäld erbjuder vi ett omväxlande och stimulerande arbete med bra förmåner.

Kvalifikationskrav:
Vem är du?
Det är viktigt att du har en väldigt god samarbetsförmåga och en villighet att arbeta i grupp. Du drivs av att arbeta strukturerat och prioriterat och med ett metodiskt tillvägagångssätt. Jobbet innebär mycket arbete i team, vilket ställer krav på att du som person är anpassningsbar. Vidare är du ansvarstagande och trygg, då jobbet kräver att du har en god känsla för att fatta egna beslut.
Ovannämnda egenskaper kommer testas för utvärdering för att vi skall kunna erbjuda utbildningsplatser till dem som anses vara mest lämpade för yrket. Testningen består av ett flertal steg och uppfyller du de grundläggande kraven blir du kallad vidare till nästa steg i processen. Utvärdering och återkoppling på resultaten sker efter respektive steg.

Vem kan söka?
Grundläggande krav för att söka till utbildningen är genomförd gymnasieutbildning med godkänt i matematik, svenska och engelska. Du måste också vara fullt frisk och före utbildningens start måste du ha genomgått och erhållit medicinskt intyg klass 3 (EASA Medical Class 3). Där ingår bland annat att du ska ha normal hörsel och normalt färgseende.
Synskärpan med eller utan korrigering ska vara 0,7 eller bättre för vardera ögat och 1.0 för bägge. Glasögon och kontaktlinser tillåts så länge ögats refraktion inte överstiger +5/-6 i någon meridian. Om du opererat dina ögon med laser finns information hos Transportstyrelsen.

Vad är steg 1 i ansökningsprocessen?
Om du kvalificerar dig utifrån ovan nämnda förutsättningar så är nästa steg att du söker tjänsten och svarar på ett par urvalsfrågor. Om du går vidare blir du därefter kallad till nästa steg i processen, som är en intervju via teams.

Vad händer i steg 2?
Steg 2 utgörs av skriftliga test som görs online.
Sista steget är steg 3
Intervju och test med flygpsykolog
Intervju med representanter från ACR
Samarbetsövningar
Tidsåtgång för Steg 3 är ungefär en dag och testerna genomförs i Stockholm.
Före anställning kommer säkerhetskontroll med registerutdrag att genomföras och slumpvisa drogtester kan komma att göras.
Utbildningen genomförs hos vår utbildningsleverantör GATE Aviation Training.
Där kommer du få lära dig grunderna inom flygledning för att sedan genomgå specialiseringskurser för arbete i flygledartorn (ADI), inflygningskontroll med hjälp av radar (APS) och inflygningskontroll utan hjälp av radar (APP).
Utbildningen pågår ca ett år och planerad kursstart i november 2023.

Vad händer efter utbildningen?
Efter godkänd utbildning erhåller du ett elevcertifikat från Transportstyrelsen vilket innebär att du kan påbörja din arbetsplatsförlagda praktik (OJT, On the Job Training). Under praktiken arbetar du tillsammans med en erfaren instruktör på den flygplats där du kommer erbjudas anställning. Vi kan inte på förhand säga var du kommer att bli placerad, utan detta meddelas senare under utbildningens gång. Praktikperioden är betald och längden varierar i de flesta fall mellan 4-12 månader.

När praktiken är genomförd är du färdig flygledare, vilket innebär att du får ditt flygledarcertifikat och börjar arbeta på egen hand, utan instruktör.
Personer som framgångsrikt genomgått utbildning och praktik erbjuds anställning som flygledare hos ACR. Det innebär en tillsvidareanställning med fast månadslön och tillhörande ersättningar för obekväm arbetstid, helgtillägg m.m. Ingångslönen är på 37200 kr/mån och kommer stiga gradvis utifrån senioritet.

Hur ansöker du?
Är du intresserad av utbildningen? Ansök redan idag, dock senast den 19 februari 2023. I din ansökan ber vi dig inkludera CV, personligt brev samt gymnasiebetyg. Har du frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterare:
Nina Dahl, 073/ 350 24 72.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsplats Arbetsgivare
ACR Aviation Capacity Resources AB
Flera orter
--- ---
Sverige
ACR Aviation Capacity Resources AB
Stockholm
--- ---
Sverige
Mer om arbetsplatsen


http://acr-sweden.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2023-02-19
Ansökan sker via företagets hemsida https://bit.ly/3DazLQJ

Ansvarig för denna annons: ACR (556656-1204)
Skapad: 2023-01-24 09:53:51
Senast uppdaterad: 2023-01-24 09:54:39

Till listan med alla annonser

SPUI
HDI
Pilotshop
Air-BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev