Flygtorget.se

Flygoperativ auditör

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Svenskt Ambulansflyg

Tjänstebeskrivning:
Om Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA) utför och samordnar ambulansflyguppdrag åt Sveriges samtliga 21 regioner. Svenskt Ambulansflyg äger sex EMS-utrustade flygplan av modellen PC 24, tillverkade av Pilatus Aircraft Ltd. Beredskapsbaser är vid flygplatserna i Umeå, Stockholm/Arlanda och Göteborg/Landvetter. Beställningar tas emot och uppdragen samordnas vid koordineringscentral i Umeå, där även kansli är beläget. Verksamheten upprätthåller beredskap dygnet runt, årets alla dagar, för att med kort varsel påbörja ett ambulansflyguppdrag. Svenskt Ambulansflyg utför uppdrag vid samtliga svenska trafikflygplatser, därutöver många i Norden och flera i norra Europa. Operationsområdet innefattar Europa och delar av Asien och Nordafrika.

Vill du vara del i en verksamhet med ett betydelsefullt samhällsuppdrag? Vi söker dig med kompetens och erfarenhet för en tjänst som auditör av verksamhetens funktioner, leverantörer och samarbetsparter. Du kommer vara verksam i en dynamisk miljö där vi tillsammans bidrar till vård på vingar för Sveriges regioner.

Arbetsbeskrivning
Dina arbetsuppgifter som flygoperativ auditör kommer i huvudsak vara att genomföra oberoende compliance audits av den flygoperativa sektionen verksamheten inom Svenskt Ambulansflyg och därutöver av leverantörer och samarbetsparter. Tjänsten innebär återkommande besök på våra flygbaser och resor i tjänsten förekommer.

En flygoperativ auditör ska bland annat genomföra compliance audits under flygning, OPC/PC, flygsimulatorer och träningsavdelningen. Du ska även genomföra intern kvalitetskontroll av samtliga flygoperativa funktioner och bistå Compliance Monitoring Manager (CMM) att utveckla och underhålla relevanta auditplaner. Du ska följa upp avvikelser, root cause analyser, korrigerande åtgärder inom IT- stödet inom IQSMS och vara ett stöd till CMM med uppdatering av process- och procedurmanualer.

Du rapporterar till Compliance Monitoring Manager.

Kvalifikationskrav:
Som sökande till tjänsten har du lämplig eftergymnasial utbildning, kunskap och erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter samt relevant erfarenhet från flygverksamhet. Du behöver ha en positiv attityd, en gedigen dedikation till flygsäkerhetsarbete och ha en stor förståelse för god tillämpning av gällande regelverk.

Du bör ha tillämplig chefs- och ledarerfarenhet med personal- och budgetansvar. Du ska även vara väl förtrogen med att läsa, kommunicera och rapportera på både svenska och engelska. Som sökande ska du vara väl införstådd med ledningssystem och kvalitetssystem relaterade till kommersiell flygverksamhet.

Du ska ha förmåga att arbeta strategiskt och målinriktat för att åstadkomma engagemang och resultat. Du är analytisk, kommunikativ och pedagogisk och har en fallenhet för att planera och organisera. Du har också arbetat med utvecklings- eller förändringsarbete tidigare. Du arbetar med helhetssyn och är motiverad att tillsammans med dina medarbetare driva avdelningen framåt.

Meriterande är mångårig erfarenhet av kvalitetsarbete/auditering inom CAT operation. Godkänd utbildning som auditör och erfarenhet av auditering av EASA-FSTD organisationer. Goda kunskaper inom Microsoft Office samt Webmanuals. Erfarenhet av Ground Operation inom luftfarten. Har du eller arbetar du som kommersiell pilot gärna med erfarenhet som TRI/TRE är det meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. För tjänsten genomförs en säkerhetsprövning. Du kan omfattas av krigsplacering. Resor inom Sverige och Europa kan förekomma.

Låter det intressant? Välkommen att söka! Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

Anställningens omfattning
Omfattning: Heltid, provanställning 6 månader

Placering: Stockholm Arlanda

Start: Så snart som möjligt eller efter överenskommelse

Ansök senast: 2024-08-07.

Tjänsten kan omfattas av krigsplacering

Kontakt
För frågor om tjänsten kontakta:
Björn Bruce Compliance Monitoring Manager / CMM,
Mobile: +46 73-080 34 19, e-post: bjorn.bruce@svenskt-ambulansflyg.se

För frågor om rekrytering i allmänhet, kontakta:
Anders Lampa, HR-chef
Mobile: +46 76-109 20 87, e-post: anders.lampa@svenskt-ambulansflyg.se

Övrigt
För mer information, se https://www.svenskt-ambulansflyg.se

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Eftersom Svenskt Ambulansflyg är en myndighet är de ansökningar som kommer in till oss en allmän handling. Uppgifterna kan därmed komma att lämnas ut i enlighet med offentlighetsprincipen.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter på https://www.svenskt-ambulansflyg.se

Du ansöker senast 2024-08-07 genom att klicka på länken nedan.

Arbetsplats Arbetsgivare
Svenskt Ambulansflyg
Stockholm-Arlanda
--- ---
Sverige
Svenskt Ambulansflyg
Stockholm-Arlanda
--- ---
Sverige
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2024-08-07
Ansökan sker via företagets hemsida https://shorturl.at/dl0ax

Ansvarig för denna annons: Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (222000-3152)
Skapad: 2024-06-26 13:43:02
Senast uppdaterad: 2024-06-26 13:43:58

Till listan med alla annonser

HDI
Pilotshop
Air-BP
Vemco
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev