Innehåll nr 5 - 2015
6 ... Utan Bromma flygplats blir det inte BRA
I december ser Sveriges nya flygbolag dages ljus. Då rullar den första BRA-maskinen ut på plattan på Bromma. Flygrevyn har träffat Anders Ehrling och frågat om hur viktigt Bromma är för det sammanslagna Malmö Aviation och Sverigeflyg.
22 ... Svart Pitts i svenskt luftrum
Dubbeldäckaren Pitts har 70 år på nacken men lever i högönsklig välmåga. Men så var kon- struktionen också före sin tid och har utvecklats sedan dess. En av de senaste versionerna flygs i Sverige, en syndigt svart Pitts S-2C.
26 ... B-17 och B-29 i exklusiv test
De amerikanska bombarna B17 och B29 är klassiska warbirds. Svenske piloten Jan Anders- son har flugit dem båda och kan numera göra en perfekt trepunktslandning med de stora maskinerna.
32 ... Perlan 2 siktar på 90 000 fot
Den ska upp på över 27 000 meters höjd – utan motor. I så fall slår den höghöjdsrekorden för segelflygplan med råge. Dessutom är upphovs- mannen över 80 år och har döpt det hela till Perlan. I juni nästa år är det dags.
44 ... Phantom II – en fighter i 50 år
En avancerad kärra som kunde bära en tung last, flyga i alla väder, långt över ljudhastigheten och klara närskyddet av flottans hangarfartyg. Det var beställningen. Svaret blev Phantom F-4, en trotjänare som nu lämnat aktiv tjänst efter 50 år.
46 ... Luftskeppen på väg tillbaka
Säg Zeppelinare och de flesta tänker på katastrofen i Lakehurst 1930. Men faktum är att luftskeppen är på väg tillbaka. Helt ny teknik skapar en flygande farkost som varken bullrar eller ger miljöfarliga utsläpp.
48 ... Flygbolagens kamp för miljön
Skatter och förbud är återkommande förslag när flyg och miljö debatteras. Faktum är att både flygplanstillverkare och flygbolag själva tar ett allt större ansvar för att minska det så kallade "fotavtrycket" i miljön.
57 ... Flygrevyn på plats under flygdagarna
Sommaren är detsamma som flygdagar och möjligheten att träffa både entusiaster och framför allt, komma i närkontakt med flygplan av alla modeller. Som seden bjuder har Flygrevyn varit på plats. Sommaren är detsamma som flygdagar och möjligheten att träffa både entusiaster och framför allt, komma i närkontakt med flygplan av alla modeller. Som seden bjuder har Flygrevyn varit på plats.
... Plus mycket, mycket mera ...

 

Mer information: Flygrevyn.se