Innehåll nr 6 - 2015
6 ... Var ska banan ligga?
London behöver flera landningsbanor. Men var ska de ligga? Den frågan har startat fullt krig mellan Heathrow och Gatwick som båda vill ha den nya banan.
22 ... Wide Body på kortdistans menar ryssarna
Stora maskiner flyger långa distanser. Små maskiner korta. Men de stora passagerarströmmarna flyger kortdistans. Nu bygger ryssarna en ”Wide Body” för korta sträckor.
26 ... SAS går på offensiven
Ett nytt kapitel i SAS historia. Det menar vd Rickard Gustafson att den nya långlinjen från Stockholm till Hong Kong är för det skandinaviska flygbolaget. Och på Arlanda är linjen efterlängtad.
30 ... Drömmen on Godahoppsudden
Just nu är Johan Wiklund ute på sitt livs flygresa: I en enmotorig Moth med öppen sittbrunn ska han flyga från Nordkap till Godahoppsudden, från Cape till Cape.
34 ... Stryktålig ryss med flygkänsla
Den har ordentligt med muskler, är lättflugen och erbjuder härlig warbird-känsla. Trots att den egentligen inte är en. Flygrevyn har testflugit Yak-52, ryssen som byggdes för tuff, militär exercis.
44 ... Bf110 – bättre än sitt rykte
Ett jaktplan som behöver jaktplansskydd. Omdömena om Messerschmitt BF110 har inte varit nådiga. Men stämmer de? Jonas Björnstam har tagit reda på mer om det klassiska flygplanet.
50 ... Helikopterflyget 30 år på Malmen
Det är 30 år sedan arméflyget flyttade från Nyköping Skavsta till Linköping Malmen. Det firades med en unik formationsflygning med tre generationer helikoptrar: HKP5B, HKP15 och HKP16.
54 ... Klassiskt i lantlig idyll
Flygfältet Old Warden ligger i idylliska Bedfordshire i England. Här finns ett femtiotal klassiska flygplan samlade och under sommaren visas de gärna upp på olika flygdagar.
60 ... Flygrevyn bevakar flygdagarna
Jubileum på F7, Cubmöte i Höganäs och hembyggare i Falköping. Sommarens flygdagar bland stort och smått och möjlighet att möta allt från Hercules till MFI-9.
... I varje nummer
Flygvärlden
Nyheter från hela världen, civilt, militärt, allmänflyg.

Flygtest
Denna gång har Flygrevyns testflygare Stefan Löfgren spakat en YAK-52

Flygutbildningar
Adresser och kontaktuppgifter till flygskolor landet runt.

På finalen
Boogie hos Boeing, Flyg hos Travolta och ny bok om svensk flyghjälte.

 

Mer information: Flygrevyn.se