Innehåll nr 4 - 2018
8 ... ILA Berlin Air Show
Tyska ILA är den äldsta flygmässan i världen. Nu utmanar den också de stora flygmässorna i Europa.
10 ... Flyget färdas fossilfritt
Senast 2030 ska det svenska flyget vara fossilfritt. I en ny ”färdplan” sätter man ribban högt.
12 ... Svenskt flygbolag först ut med ny fraktmaskin
Den åldrande flottan av ATP-maskiner är på väg ut. Nu är svensk-engelska West Atlantic först ut med Boeings helt nya 737 BCF.
15 ... Airport: Hercules på Hovby flygplats
Vi var på plats när Transportflyg-divisionen testade kapaciteten på banorna utanför Lidköping.
18 ... Callsign Polis 5440
Flygrevyn tittar närmare på polisens flygunderstödjande verksamhet på Arlandabasen utanför Stockholm. Med två stycken Bell 429 och dygnet-runt-skift är polishelikopterns främsta jobb att bekämpa grova brott och hitta försvunna personer.
24 ... De första rymdresenärerna
Blue Origin kunde nyligen genomföra den åttonde testflygningen med den kapsel som kanske redan i slutet av året ska ta med människor upp för ett kort hopp i rymden. Nedräkningen har börjat…
28 ... Dassault Rafale
Den flög första gången 1986 och är fortfarande i högsta grad aktiv i det franska flygvapnet. Idag flyger Rafale i både land- och hangarfartygsbaserade versioner.
31 ... AERO 2018
För den som vill kolla in det senaste inom allmänflyget finns det bara en plats som gäller – utställningen AERO i Friedrichshafen. En mässa som blir allt större för varje år.
34 ... Noorduyn Norseman
Konstruktören har jobbat hos både Sopwith och Fokker. Så blev också den egna skapelsen Noorduyn Norseman en mångsidig och robust slitvarg.
42 ... Enhetsflotta strömlinjeformar SAS
Det blev Airbus som som drog det längsta strået när SAS köpte ny medeldistansflotta. Därmed inleds också slutet på epoken USA-flyg i SAS.
50 ... RAF 100 år
I år firar världens äldsta, självständiga flygvapen 100 år. Följ med på en resa från RAF:s grundande 1918 fram till idag. Flygrevyns Jonas Björnstam tipsar också om Storbritanniens mest sevärda museer för flygentusiasten.

 

Mer information: Flygrevyn.se